Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

[FOTO GALERİ] Ukraynalılar, Beşkonak Köprülü Kanyonu’nda rafting yapıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyonu’nda en çok; Ukraynalı, Rus ve Alman turistler rafting yapıyor. Almanlar 25 yıldır, Ruslar ise 8 yıldır rafting için geliyor. Bölgeye Rus ve Almanlar’dan sonra en fazla ilgiyi İran, Ukrayna, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macar, Finlandiya, İsviçre, Belçika, Danimarka, Hollanda ve Avusturyalılar gösteriyor.

Beşkonak Köprülü Kanyon’a yıllık 850 bin yerli ve yabancı turistin rafting yapmaya geldiğini belirten Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, 2011 yılı hedeflerinin ise 1 milyon kişiye bölgede su sporu yaptırmak olduğunu kaydetti. Köprülü Kanyon’da Rus ve Almanlardan sonra en fazla rafting yapan ülkelerin Ukrayna, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İskandinav ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) vatandaşları olduğunu kaydeden Refik Armağan, yerli müşteride de geçmiş yıllara göre çok büyük artış olduğunu söyledi. Armağan, “Alman ve Rus turist rekabeti raftingde de devam ediyor. Bölgemize rafting için gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Rus ve Almanlar oluşturuyor. Rus ve Almanlardan sonra bölgeye İranlı, Polonyalı, Ukraynalı, İskandinav ve BDT turistleri geliyor. Genelde İranla Nevruz Bayramı tatilinde geliyor. Alman turistlerin bölgede 25 yıllık rafting yapma tecrübesi var. Son yıllarda Ruslar da raftinge yoğun ilgi göstermeye başladı.” dedi.

Geçen yıl bölgede 15 bin işitme engelliye işaret dili yöntemi ile rafting yaptırdıklarını belirten Armağan, su sporları yapan işitme engelli turistlerin büyük çoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülke vatandaşlarının oluşturduğunu söyledi. Bu yıl içinde kanyonda 30 bin işitme engelli turiste rafting yaptırmayı hedeflediklerini belirten Armağan, işitme engellilere raftingi işaret dili öğretmenlerinin yardımı ile yaptırdıklarını anlattı. Rafting yapımında dünyada işitme engelliler için en güzel parkur alanının Köprülü Kanyon olduğunu aktaran Armağan, bölgeyi işitme engelliler için de cazibe merkezi yapmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]