Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan, Ukrayna’ya savaş açan Rusya’ya “askeri stratejik ortaklık” önerecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Ağustos tarihinde Rusya’nın St. Petersburg şehrine giderek burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Türkiye’deki hain darbe girişiminin ardından uluslararası bir önem kazanan ziyarete ilişkin Rusya’ya yakınlığıyla bilinen Ulusal Kanal’ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre; Türkiye “stratejik ortaklığın” yanı sıra Suriye savaşının bitirilmesi için “kritik öneriler” sunacak.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme uluslararası bir önem kazandı.

Ulusal Kanal’ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre iki liderin görüşmesi bölgesel ve küresel dengeleri değiştirebilir.

Bu bağlamda iki başlık öne çıkıyor. Birincisi askeri alan da olmak üzere her alanda stratejik ortaklık, ikincisi de Suriye’nin geleceği…

Kaynaklar, Ankara’nın Moskova’ya “askeri stratejik ortaklık” önereceğini belirtiyor. Stratejik ortaklık ekonomik ilişkilerin yanı sıra güvenlik alanını da kapsıyor. Putin’in stratejik ortaklık anlaşmasına çok yakın olduğu, iki ülke ilişkilerinin de eskisinden daha iyi bir seviyeye çıkabileceği konuşuluyor.

Sen Petersburg kentindeki görüşmenin diğer önemli maddesi de Suriye olacak. Somut kararların çıkması bekleniyor. Türkiye artık Suriye’deki savaş ortamının bitmesini istiyor. Savaşın bitmesi için de Türkiye’nin Rusya ile birlikte çalışma adımının atılması en güçlü sonuç olarak öne çıkıyor.

Ankara, PKK’nın Suriye’deki yapılanmasından duyduğu rahatsızlığı da iletecek Moskova’ya… Edinilen bilgilere göre Rusya’nın PKK konusunda Türkiye’ye yardımcı olacak. Zira, Moskova yönetimi de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını istiyor.

Eğer iki lider Suriye konusunda bir anlaşmaya varırsa bölgedeki Türkmenlerle ilgili de önemli gelişmelerin yaşanacağı belirtiliyor.

Şimdi nefesler tutuldu ve 9 Ağustos’ta Putin-Erdoğan görüşmesinden çıkacak sonucu bekliyor.

Öte yandan, ulusal kanalın haberinde Erdoğan ile Putin görüşmesi gündeminde Kırım’ın hiç bir şekilde anılmaması dikkat çekti.

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]