Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko: Ucuz gaz sadece Rus kafeslerine verilir…

Ukrayna 2019'da cumhurbaşkanlığı, 2020'de de parlamento ve yerel seçimlere gidiyor…

“İktidar ve İş Dünyası Arasında Diyalog” buluşmasına katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkesinin sert ve ağır krizi alınan önlemler sonucunda atlattığını ve ekonomik büyüme dönemine girdiğini söyledi.

İş insanlarına hitap eden Poroşenko, Ukrayna’da ticareti teşvik eden bir dizi yasa imzalayarak hükümetin ekonomik iyileşmenin önünü açması gerektiğini belirtti.

Ukrayna’nın iş yapılabilir ülkeler sıralamasında 4 yılda 153. sıradan 71. sıraya yükseldiğini ifade eden Poroşenko, ülkede uzun bir seçim döngüsünün başlamasıyla birlikte siyasi risklerin olumlu tahminleri etkilediğini ancak daha iyi seviyeleri hedeflediklerini vurguladı.

2019’da cumhurbaşkanlığı ve 2020’de ise parlamento ve yerel yönetim seçimleri olduğunu hatırlatan Poroşenko, çılgın bir popülizmin tayfunun yaklaştığını haber vererek popülizmin ilerlemesini birlikte durdurabileceklerini ve popülistlerin iktidara gelmesine izin verilmemesi gerektiğini çünkü devlet ve insanların bunun için ağır bir bedel ödeyeceklerini söyledi

“BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA OLUR”

Üç beş kat ucuz gazın sadece Rus kafeslerine verildiğini bedava peynirin fare kapanında olduğunun altını çizen Poroşenko, her politikacının kendi tecrübesi vardır ve kendi hatalarından öğrendiğini, ülkede, popülistlerin ve demagogların her türlü saldırı gücüne dayanabilecek sorumlu bir hükümet olduğunu kaydetti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu –  Kiev | [email protected] Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Fotoğraf: Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]