Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin ve Merkel, Ukrayna krizine çözüm arıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Ukrayna’da yaşanan gelişmeler ve AGİT askeri temsilcilerinin salıverilmesi konusunu ele aldı. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, iki lider enerji güvenliği ve doğalgaz alımı konularını da değerlendirdi.

Merkel, Donetsk’de tutuklanan Alman askeri gözlemci dahil, AGİT gözlemcilerinin salıverilmesinde yardımı nedeni ile Putin’e memnuniyetini ifade etti.

Putin ve Merkel, Ukrayna’da tansiyonun düşürülmesi için, özellikle de AGİT aracılığı ile etkin bir uluslar arası tedbir alınmasının önemine dikkat çekti.

Bu çerçevede AGİT Dönem Başkanı ve İsveç Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter 7 Mayıs’ta Moskova’ya gelecek ve süreci ele alacak.

Putin, mevcut Kiev yönetimi ile güneydoğu Ukrayna yerel temsilcileri arasında doğrudan diyalog kurulmasına ihtiyaç olduğunu yineledi.

Putin ve Merkel, Rus doğalgazının arz güvenliği ve transit konusunun müzakere edildiği Rusya-AB-Ukrayna temsilcilerinin katılımı ile Varşova’da yapılan zirve sonuçlarını da değerlendirdi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]