Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Parmak iziniz gibi tek olan 9 vücut parçanız

İris, kulak, dudak, dil, ses, diş, ayak...

Dünyada 7 milyar insandan birisiniz ve bazı özellikleriniz o kadar kişinin arasında sizi ayrıcalıklı kılıyor! Bu özellikleriniz başkalarına benzemiyor ve bu durum suç dünyasına karşı mücadele eden görevlilerin işini oldukça kolaylaştırıyor. İşte parmak izinizden başka vücudunuzu diğer insanlardan benzersiz kılan özellikleri:

İris: Gözleriniz kişiliğinize ve ruhunuza açılan penceredir. DNA irisin rengini ve yapısını belirler, fakat göz çukuru, irisin aralığı anne karnında oluşur. Bu nedenle iris benzersizdir ve hatta kendi irisleriniz de birbiriyle uyumlu değildir.

Kulak: Kulaklarınız sizinle mükemmel uyumlu şekilde tasarlanmıştır. İngiltere’de yapılan bir çalışmaya göre, araştırmacılar ışığın kulak kıvrımlarında nasıl yansıdığını analiz eden bir algoritma geliştirdiler. İnsanın kulak kıvrımları kendine özeldir, başka kimseninkine benzemez.

Dudak izi: Dedektifler öpücükle kanıtları onaylayabiliyor. Journal of Forensic Dental Sciences isimli dergide yapılan araştırmada, dudaklardaki girinti ve çıkıntıların parmak izleri gibi benzersiz olduğu tespit etti.

Dil: Parmak izi gibi, dil de kendi şekil ve yapısına sahiptir. Çok küçük çıkıntılar ve dilin üstü kişiye özel benzersiz şekilde oluşmuştur. Dil ağzın içinde korunduğu için bu örnekler zaman geçse de çok az değişebilir.

Ses: Sesimiz vücut bir parçası değil, fakat sesiniz bir başkasınınkine benzemez. Frekans ve yüksek, yumuşak oluşu gibi bazı sesle ilgili karakterlerin tespiti çok kolaydır. Bireylerin benzersiz ses sistemi kısmen genetik, kısmen de öğrenilmiştir. Boynun uzunluğu ve yutağın genişliği de bir miktar rol oynayabilir.

Ayak parmağı izi: Anne karnındaki bebeğin ayak parmağının izi parmak iziyle aynı anda gelişir ve benzersizdir.

Dişler: Dişleriniz sadece DNA’nızı ortaya çıkarmaz. Kişisel alışkanlıklarınızın temelinde de önemlidir. Dişlerinizi sıkıyorsunuz, gıcırdatıyorsunuz, belirli bir müzik aleti çalıyorsunuz ya da ağzınızda anahtar taşıyorsunuz. Bu çevresel yırtılmalar ve aşınmalar nedeniyle, tek yumurta ikizlerinin bile dişleri farklıdır.

Retina: Gözün arka tabakası olan retina sinir sisteminizin kusursuz bir ön izlemesi gibidir ve sadece size özeldir. Ayrıca göz doktorları retinaya bakarak şeker hastalığı, yüksek kan basıncı ve hatta beyin sağlığının azalması gibi sorunların ilk belirtilerini tespit edebilir.

Yürüyüş tarzı: Ayaklarınız benzersiz değil, onu nasıl kullandığınız size özeldir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]