Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto Galeri] Türk okullarına destek isteyen D8 Genel Sekreteri, yıllık 5 bin dolar yardım sözü verdi

D-8 Genel Sekreteri ve Endonezya Kabine Sekreteri Dipo Alam, her bir vatandaşın Türk okullarına bireysel destek vermesini istedi. Alam ayrıca kendisinin de Türk okullarına yıllık 50 milyon Endonezya Rupiyası (5 bin 500 dolar) vereceğini taahhüt etti.

Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD), Endonezya’da her yıl başarılı öğretmen, öğrenci ve eğitime katkı sağlayan kişiler için ödül töreni düzenliyor. PASİAD Eğitim Ödülleri Töreni, bu yıl başkent Cakarta’daki J.W Marriot Oteli’nde düzenlendi. Törene başta Endonezya Kabine Sekreteri ve D-8 Genel Sekreteri Dipo Alam, Milli Eğitim Bakanı Muhammad Nuh ve Yardımcısı Prof. Fasli Jalal, eski Meclis Başkanı ve ülkenin önde gelen politikacılarından Hidayat Nurwahid, Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Yunus Emre Kocak ve ülkenin tanınmış fikir adamları katıldı. Endonezya medyasının yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda Türkiye’den kurban yardımında bulunmak üzere gelmiş çok sayıda Türk işadamı ve Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri de hazır bulundu.

Ödül töreninde ilk önce ABD ve Avrupa’da başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında almış oldukları olimpiyat madalyaları ile ülkelerini temsil eden öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilere ödüllerinin verdikten sonra bir konuşma yapan Endonezya Milli Eğitim Bakanı Muhammad Nuh, Türk girişimciler tarafında Endonezya’da açılan okullar sayesinde öğrencilerin uluslararası başarılara imza attığını söyledi. Nuh, “Bu yapılanlar karşısında takdir hisleri ile teşekkür etmemek elde değil. Endonezya’daki PASİAD’a bağlı Türk okulları sayesinde çocuklarımız uluslararası başarılara imza atarak, ülkelerini en iyi şekilde temsil ediyor. Sizler sayesinde çocuklarımız daha yüksek seviyede başarılar elde ediyor. Sayın Demir bey (PASİAD Endonezya Şubesi Başkanı Demir Timurtaş) bu yolda bazı zorluklar ile karşılaşabilirsiniz. Zaten yüksek ağaçların zirvelerinde sert rüzgarlar eser. Ama şunu bilmenizi isterim ki, sizin gibi ülkemiz için çalışan fedakar insanlara destek olmamak bize göre büyük bir ayıptır. Onun için endişe etmeyin bizler sizin destekçininiz.” diye konuştu.

D-8 GENEL SEKRETERİNE ÖZEL ÖDÜL

Törende D-8 Genel Sekreteri ve Endonezya Kabine Sekreteri Alam, Endonezya ile Türkiye arasında göstermiş olduğu üstün çabalardan dolayı özel ödüle layık görüldü. Alam’a ödülünü Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Kocak verdi.

Dipo Alam, ödül sonrası yaptığı kısa konuşmada, Türk okullarının bireysel olarak herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Az ya da çok herkes kendi gücü nispetinde bu okulları desteklemeli. Ben de bunun göstergesi olarak, kendi maaşımdan her yıl 50 milyon Endonezya Rupiyası (5 bin 500 dolar) vermeyi taahhüt ediyorum.” dedi.

PASİAD Endonezya Şubesi Başkanı Demir Timurtaş ise törende yaptığı konuşmada, “Bu gece unutulmaz anlar yaşadık, ben bu iltifatların bizim çalışmalarımızdan kaynaklandığını sanmıyorum. Olsa olsa Anadolu insanını kalpten gösterdiği teveccüh ve kurban bayramında evlerine et girmiş binlerce afetzedenin duaları sayesindedir.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİME KATKI ÖDÜLLERİ

Törende birinci eğitime katkı ödülü Dr. Anis Baswedan’e verildi. Baswedan, öğretmensiz köylerde içlerinde banka müdürleri ve şirket yöneticilerinin bulunduğu 51 kişilik gönüllü eğitmen kadrosu ile 1 ay boyunca dersler vermişti. Baswedan’ın projesi, eğitimden mahrum öğrencilerin durumları ülkenin elit tabakasının daha iyi anlamasına ve daha çok destek vermesine sebep olmuştu.

Eğitime katkı ödülünün ikincisi ise emekli öğretmen Siti Fauzanah’a layık görüldü. Fauzanah ilerlemiş yaşına rağmen kendi evinde eğitimden mahrum öğrencilere dersler veriyor. Emekli öğretmen ayrıca öğrencileri evinde barındırarak, yemek ve elbise ihtiyaçlarını da kendisi karşılıyor. Fauzanah sayesinde 15 öğrenci olimpiyat yarışmalarında yüksek başarı göstererek dikkatleri üstlerine çekmeyi başarmıştı.

Üçüncü eğitime katkı ödülünü ise Endonezya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Fasli Jalal’e verildi. Prof. Jalal, Endonezya’dan 500 okul müdürünü Türkiye’ye götürüp PASİAD tarafından eğitim seminerleri yapılması projesinin mimarı. Ülkelerine dönen okul yöneticileri, Samanyolu koleji, Fatih Koleji gibi okulların eğitim modelini örnek alarak kendi okullarında da aynı sistemi uygulamışlardı.

Prof. Faslı Jalal ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “PASİAD Türk okullarındaki öğretmenler, kalplerinden gelerek eğitim veriyor. Kendi ülkelerinden uzakta dünyanın birçok yerlerinde maaşa ve zor şartlara bakmadan öğretmenlik yapıyorlar. Bu ödül asıl onlara layık.” dedi.

Selim Çağlayan – CAKARTA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]