Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Biden, Poroşenko ile görüşmek için Ukrayna’ya geliyor

ABD'nin Kıyiv Büyükelçiliği'nden Başkan Yardımcısı Biden ziyaretinin programına ilişkin yapılan açıklamada ise Biden'in Ukrayna Başbakanı Vladimir Borisoviç Groysman ile de görüşeceği belirtildi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın 14 Ocak’ta Ukrayna’yı ziyaret edeceği açıklandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Biden’ın 15 Ocak’ta bir araya geleceği bildirildi.

ABD’nin Kıyiv Büyükelçiliği’nden Başkan Yardımcısı Biden ziyaretinin programına ilişkin yapılan açıklamada ise Biden’in Ukrayna Başbakanı Vladimir Borisoviç Groysman ile de görüşeceği belirtildi.

Biden’in, görevini bırakmadan önce Ukrayna’ya yaptığı ziyaretin, ülkenin bağımsızlığı, demokratik gelişimi, refahı ve güvenliği için ABD’nin desteğini ve destek sağlamadaki Biden bizatihi kişisel katkısını göstermesi açısından önemli olduğu ifade edildi.

Gezi ayrıca, ABD ile Ukrayna’nın diplomatik ilişkilerinin 25. yıldönümü kutlanacak.

Yeni seçilen ABD Başkanı Donald Trump’ın yemin töreninden sonra ABD başkan yardımcılığı görevine Biden’in yerine Mike Pence gelecek.

Biden, Kasım ayında Trump’ın seçim zaferi akabinde halefi Pence’i tebrik etmişti.

Biden 2009’dan beri ABD başkan yardımcılığı görevinde bulunuyor.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]