Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Türkiye’nin, yeni Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere kimdir?

Reis Erdoğan, Kiev Büyükelçisi olarak Yağmur Ahmet Güldere'yi atadı

Türkiye Cumhuriyeti Reis Recep T. Erdoğan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e büyükelçi olarak Moskova ve doğu Avrupa tecrübesi bulunan Yağmur Ahmet Güldere’yi atadı.

Merakla beklenen kararname açıklandı. Kritik başkentlere kritik isimler gönderildi.. Kiev, Londra, Moskova, Atina ve AB Daimi Temsilciliği’ne önemli atamalar yapıldı.

Yönet Can Tezel’den boşalan Kiev büyükelçiliği görevine Moskova’dan, Yağmur Ahmet Güldere atandı.

YAĞMUR AHMET GÜLDERE KİMDİR?

Ankara, 4 Haziran 1976 doğumlu Ahmet Güldere, ilköğrenimini TED Ankara Koleji İlkokulu’nda, 1993 yılında Ankara özel TED Ankara College Foundation Private High School’dan mezun oldu. 1997 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi’den mezun oldu. Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı görevinde de bulunan Güldere’nin son görev yeri Moskova. Moskova’da, Rus Dili Devlet Enstitüsü A. S. Puşkin’de Rusça öğrendi. Enstitünün yanı sıra Rusça özel kurslar da aldı. Yağmur Ahmet Güldere, dışişlerinde Rusya, üzerine sunumlar yaptı. 2001 yılında evlenen Güldere’nin iki çocuğu var.

Fotoğraf: Facebook

ÇAVUŞOĞLU BİLDİRİYOR…

Dışişleri Bakanlığı’nda merakla beklenen büyükelçi kararnamesi belli olmaya başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu sabahtan itibaren yeni büyükelçilere görev yerlerini bildirmeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden önce Dışişleri Müsteşarı olarak görev yapan Büyükelçi Ümit Yalçın Türkiye’nin yeni Londra Büyükelçisi oldu. Faruk Kaymakçı’nın Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na atanması üzerine boşalan Türkiye’nin Brüksel’deki AB Daimi Temsilciliği’ne Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden önce AB’den sorumlu Müsteşar Yardımcısı olan Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay atandı. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş Vatikan Büyükelçisi oldu.

MOSKOVA’YA, ESKİ KİEV BÜYÜKELÇİSİ SAMSAR…

Bir diğer kritik başkent olan Moskova’ya da Konsolosluk Genel Müdürü eski Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar getirildi. Atina’ya da Kıbrıs Dairesi’nden Büyükelçi Burak Özügergin atandı.

Cihat Erginay Madrid, Mustafa Pulat Prag, Ümit Yardım Viyana, Murat Ateş Brazil, Korhan Karakoç Canberra (Avustralya), Füsun Aramaz Bükreş büyükelçileri oldu. Kaan Esener de Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği’ne atandı. Çavuşoğlu’nun büyükelçi atamalarını duyurmaya devam ettiği başta Afrika ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye yeni büyükelçiler atanacağı bildirildi.

İŞTE ATANAN İSİMLER VE GÖREV YERLERİ…

NATO Daimi Temsilciliği’ne de geçmişte Afganistan’da görev yapmış Basat Öztürk atandı.

Murat Başçeri – Lefkoşa,

Songül Uzan- Podgorica (Karadağ),

Vural Altay – Buenos Aires,

Tuğrul Biltekin – Juba,

Serhat Akser- Libya,

İnci Ersoy – Paraguay,

Yonca Özçeri – Abidjan,

Onur Özçeri – Kotonu,

Lale Ülker- Lisbon,

Kerim Uras – Ottowa,

Fazlı Çorman – Oslo,

Murat Onar – Bamako,

Sadık Arslan – BM Cenevre,

Alp Ay- Luanda,

Özlem Ulueren – Akra,

Yaprak Alp – Adis Ababa,

Kerem Alp- Kampala,

Gökhan Turan -Vilnius,

Çağrı Sokar- Kosova,

Ali Rıza Özcoşkun – Lima büyükelçileri oldu.

UkraynaHaber.com

HUKUKİ UYARI: ukraynahaber.com haber içerikleri aktif link ile kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]