Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türkiye’de, Ağustos ayında 41 kadın vahşice öldürüldü, 17’sinin faili meçhul

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Ağustos ayında 41 kadın öldürüldü, 17'sinin faili meçhul

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre, Türkiye’de Ağustos ayında erkekler tarafından 41 kadın öldürüldü, cinsel şiddet ve çocuk istismarları ise devam etti.

TL’deki sert değer kaybına da değinilen raporda, geçtiğimiz ay “ekonomik kriz bahane edilerek kadınlara yönelik saldırılar olduğu” ifade edildi.

Rapora göre; Ağustos ayında öldürülen 41 kadından 17’sinin faili meçhul, Aynı dönemde İstanbul ve Bursa’da, bir haftada 2 trans kadın cinayeti işlendi, medyadaki haberlerden derlenen verilere göre 37 çocuk cinsel istismara uğradı ancak rakamların bundan fazla olduğu tahmin ediliyor, Kadın Meclisleri ‘Krizin sonuçlarına karşı kadınlar yalnız değildir’ diye çağrıda bulundu.

Platform ayrıca, cinayetle sonuçlanan şiddet vakıalarında idamı gündeme getirmenin “gerçek sorunun üstünü örteceğini” kaydetti.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]