Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’in göbeğinde faal nükleer santral var!

Kiev’de, Naukova Caddesi’nde bulunan Nükleer Araştırmalar Enstitüsünde faal bir nükleer santral mevcut.

Bu konuyu Ukrayna’nın emektar çevrecisi ve Kiev Eko-Kültür Merkezi Direktörü Volodımır Boreyko gündeme getirdi.

“Ben Kiev’in ortasında bir nükleer santralin çalışıyor olmasına karşıyım. Hele hele bu gerçek bir santral ise” dedi ekolog. Onun sözlerine göre bilim adamları ne kadar güvenlik garantisi verirlerse versinler “bunun her zaman insanlara zararı oluyor”.

Boreyko, 1970’li yıllarda enstitüdeki reaktörün bir kaza geçirdiğini söyledi. “Kiev’in ciddi bir kaza olsun diye bir de bu reaktörle denenmeye ihtiyacı var mı?” diye soruyor uzman. Durumun ciddiyetin artıran husus ise, Ukrayna Bilimler Akademisi tarafından yapılan finansmanın aksaması. Ekolog uzman “Yani muhtemel bir kaza meydana geldiğinde müdahale imkânları yok. Uzmanları yok. Ayrıca çevresindeki binalar gibi enstitü binası da kaygan toprak arsa üzerine kurulmuş” diye açıkladı.

www.ukraynahaber.com.ua

 

 

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları, wwwUkraynaHaber.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı aktif link verilerek alıntılanabilir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]