Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türkiye, Rusya’dan vazgeçmiyor: ABD, yaptırımlar ne zaman başlayacak?

ABD: S-400’lerden vazgeçin yaptırımlar durdurulsun

Ankara’da temaslarda bulunan ABD Kongre heyeti Rusya’dan alınacak S-400’lerden vazgeçilmesi halinde Türkiye’ye yönelik yaptırımların durdurulabileceğini söyledi. Brunson’a yönelik herhangi bir talepte bulunulmadı.

Rahip Brunson krizi ile ilişkilerin gerildiği ABD’den Kongre üyesi bir heyet Ankara’ya gelerek planlanan yaptırımlar uygulanmadan önce temaslarda bulundu. Türkiye’ye yönelik yaptırımların durdurulabileceğini hatırlatan heyet, Rusya’dan alınacak S-400’lerden vazgeçilmesi şartını koydu. Kritik zirvede Rahip Brunson’a yönelik herhangi bir talepte bulunulmadı.

Başkanlığını Michael Turner’in yaptığı heyet, Türkiye’ye yönelik yaptırım kararının ardından ilk kez temaslarda bulunmak için Ankara’ya geldi. Rahip Brunson’un serbest bırakılmaması sonucunda ilişkilerin çıkmaza girdiği ve yaptırım tehditlerinin savrulduğu krizin ardından ABD heyeti Türkiye’ye gelerek “yaptırımların durdurulması için” şartını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve NATO Parlamenterler Ofisi yetkilileriyle görüşen heyeti, Türkiye’den ise Osman Aşkın Bak’ın başkanlığını yaptığı heyet karşıladı. Yapılan görüşmelerde ABD heyeti, Türkiye’ye yönelik planlanan yaptırımların 90 gün sonra başlayacağını ancak yaptırımın iptal edilme ihtimalinin de bulunduğunu söyledi.

Rahip Brunson’a yönelik herhangi bir talepte bulunmayan ABD’li yetkililer, Rusya’dan alınacak S-400 hava savunma sisteminden vazgeçilmesini talep etti. ABD’den alınması planlanan S-35 uçaklarının da ancak bu şartın yerine getirilmesi durumunda teslim edileceğini ifade etti.

Kaynak: Birgün

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]