Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Ankara’da, “Türkiye-Ukrayna İlişkilerinin Tesisinin 100.Yılı Konferansı” gerçekleştirildi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ)'de, “Türkiye-Ukrayna İlişkilerinin Tesisinin 100.Yılı Konferansı” gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği eşgüdümünde ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ev sahipliğinde “Türkiye-Ukrayna Diplomatik İlişkilerinin Tesisinin 100. Yılı Konferansı” (International Conferance on 100 Years of Diplomatic Ties Between Ukraine and Turkey) düzenlendi.

Konferans, ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca’nın açılış konuşmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Ufuk Ulutaş, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nden Natalia Lopatina, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika ve Avrupa Entegrasyonu Daire Başkanı İgor Jovkva ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın açılış konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşmalarının ardından konferans, “Türkiye-Ukrayna İkili İlişkilerinin Tarihsel Arka Planı” adlı panel ile devam etti.

Stratejik Araştırma Merkezi’nden Dr. Mehmet Zeki Günay’ın oturum başkanlığında gerçekleşen panelde, ASBÜ Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay F. Tanrısever, Prof. Dr. Oleksandr Halenko konuşma yaptı.

Ukrayna Büyükelçiliği’nden Yevganiya Gaber’in oturum başkanlığında gerçekleşen diğer panelde ise Ukrayna’nın eski Türkiye Büyükelçisi halihazırda Ukrayna Diplomasi Akademisi Yöneticisi Sergiy Korsunskiy, Prof. Dr. Mesut Özcan, Aleksander Hara ve Türkiye’nin yeni Kiev Büyükelçisi Ahmet Yağmur Güldere konuşma yaptı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]