Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

BM, yine Türkiye’yi yok saydı: 7 ülke Suriye anayasası taslağını görüşecek!

Türk askeri Suriye çöllerinde ateşe atılırken, masada Türk diplomatların olmaması dikkat çekti.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD’yi Suriye anayasası taslağı üzerinde ortak istişarelerde bulunmak için 14 Eylül’de Cenevre’ye çağırdı.

Geçenlerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: “Suriye anayasası komisyonuna yönelik çalışmaların yakın zamanda başlamasını umuyoruz” demişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye sorununa taraf bazı ülkeleri Suriye anayasası taslağı üzerinde istişarelerde bulunmak için İsviçre’nin Cenevre kentine davet etti.

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci, haftalık olağan toplantısında yaptığı açıklamada, “Özel Temsilci De Mistura, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD’yi ortak istişarelerde bulunmak üzere 14 Eylül’de BM Cenevre Ofisi’ne davet etti” dedi.

De Mistura’nın Eylül ayında gerçekleşmesi planlanan BM Genel Kurul toplantısından önce, anayasa komitesini ağırlamak istediği belirtildi.

Sözcü Vellucci, Mistura’nın ‘küçük grup’ olarak adlandırdığı ülke temsilcileriyle Suriye görüşmelerinin temelini oluşturan başta ‘siyasi süreç’, Anayasa komitesi kurulmasını kolaylaştırmaya yönelik adımları ve bu konulardaki kapsamlı konuları istişare edeceğini söyledi. Vellucci, “Bu (görüşme) bundan sonraki siyasi süreci görüşmek için bir fırsat olacak” dedi.

Bir soru üzerine Vellucci, istişare toplantısının bir gün süreceğini kaydetti.

‘Küçük grubun’ üst düzey diplomatlardan oluşacağı öğrenildi.

De Mistura, 11-12 Eylül’de de batıdan kopan Türkiye’yi ve yeni müttefikleri Rusya ile İran heyetlerini Cenevre’de ağırlayacak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]