Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı liderlerden 29 Ekim kutlaması: “Stratejik ortak olmalıyız”

Ukraynalı liderler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Abdullah Gül’e gönderdiği kutlama mesajında, Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde istikrarın oluşturulmasında etkili ve önemli bir unsur olduğunu belirterek; “Türkiye, siyasi ve ekonomik alanda Ukrayna’nın güvenilir bir ortağı” dedi.

Yanukoviç ayrıca, Ukrayna ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin stratejik ortaklık boyutuna çıkarılması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Başbakan Nikolay Azarov, ise Başbakan Erdoğan’a çektiği telgrafta, “Ukrayna, karşılıklı güven ve anlayış içerisinde Türkiye ile dostane ilişkilerin geliştirilmesinden yana” ifadesini kullandı.

Nikolay Azarov, son dönemde Türkiye’nin uluslararası arenada adından söz ettirmesinde ve güçlenmesinde meslektaşı Erdoğan’ın kişisel payının olduğuna da dikkat çekti.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]