Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Erdoğan 2022 başında Ukrayna’ya gelecek

Türkiye Reisicumhuru Recep T. Erdoğan, 2022 başlarında Ukrayna'yı ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Rusya ile Ukrayna arasında arabulucu olmaya hazır olduğunu son on günde üç kez dile getiren, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, stratejik müzakereleri yürütmek üzere 2022 yılının başlarında ülkemizi ziyaret edecek.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, “Diplomasi 2022: Dış Politika Stratejisinin Öncelikleri” etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın stratejik müzakereler için 2022’nin başlarında Ukrayna’yı ziyaret edeceğini söyledi.

Dmitriy Kuleba, “Bu (Erdoğan’ın) ziyaretin güvenlik ve Kırım meselesi bağlamında ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz” dedi.

İlk olarak 29 Kasım’da Erdoğan’ın Ukrayna ile Rusya arasında aracı olmayı teklif etmişti.

Bu açıklamadan sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi temsilcisi Mariya Zaharova ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Başkanı Sergey Lavrov, Türk cumhurbaşkanının önerisine sıcak bakmadı.

Ayrıca Aralık ayı başlarında, Türkiye Cumhurbaşkanı basın sekreteri Recep Erdoğan’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin arasında müzakereleri düzenlemeye hazır olduğunu yeniden söyledi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]