Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cezayir de karıştı

Tunus ve Mısır’ın ardından Cezayir de karıştı. Başkent Cezayir’de bugün binlerce kişi yönetimi protesto etti. ‘sistem değişimi’ adı altında düzenlenen yürüyüşe, kapatılan İslami Selamet Cephesi (FIS) liderlerinden Ali Belhac da katıldı. Polis ile göstericiler arasında zaman zaman çatışmalar yaşandı.

Polisin engeline rağmen Şehitlik Meydana’na toplanan kalabalık, yönetim aleyhine slogan attı. Güvenlik güçleri bir çok caddeyi yürüyüşe kapatırken, bir çok askeri araçların devriye gezmesi dikkat çekti.

Binlerce kişi başkent sokaklarına döküldü

Cezayir’in başkentinde bugün binlerce kişi, resmi olarak gösterilerin yakalanması rağmen sokaklara döküldü. Mısır’da 18. gün devlet başkanını deviren gösterilerin ardından toplanan binlerce Cezayirli, ülkede reform ve devlet başkanının gitmesini talep ediyor.

Gösterinin organizatörleri başkentin merkezine yaklaşık 10 bin göstericinin toplandığını açıklarken, polisin sokaklarda protestocuları engellemeye çalışıyor. Polisin bazı göstericileri gözaltına aldığı belirtiliyor.

Göstericiler, ‘Polis devletine hayır’ ve ‘Buteflika dışarı’ sloganları atarken, 1999’dan bu yanan ülkeyi yöneten Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika’nın gitmesini talep etti.

Cezayir’de uzun süredir yürürlükteki olağanüstü hal doğrultusunda gösteri yapılması yasak. Hükümetin ‘sokaklardan uzak durun’ çağrısını dinlemeyen göstericiler ise başkent sokaklarına akın etti.

CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]