Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EkonomiFoto Galeri

[FOTO GALERİ] TUSİB, hedeflerinin ötesine geçmeyi başardı mı?

Ukrayna'daki işadamı örgütü TUSİB'in seçimleri sonuçlandı, başkanlık koltuğu Karaer'e emanet.

Ukrayna genelindeki işadamları derneklerini bir çatı altına toplama hedefiyle yola çıkan, Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB) Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı yaptığı bildirildi.

Başkent Kiev’de, Premier Palace Otel’de 20 Nisan Cuma günü gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı’nda, TUSİB’in yeni Yönetim Kurulu ve alt kurulları seçildi.

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’deki şaibeli seçim sonrasında, elini taşın altına koyan patronların kurduğu TUSİB‘in de başkanlık koltuğuna profesyonel ismin geçmesi dikkat çekti.

BAŞKANLIK KOLTUĞU KARAER’E EMANET
Yapılan seçimde TUSİB’in yeni yönetim kurulu ve alt kurulları şöyle oluştu.

Yönetim Kurulu Başkanı:
Mete Karaer (MK Consulting – Hexaferm)

Yönetim Kurulu Üyeleri:
Sezai Parlak (SEP Company)

Zafer Özbay (Ukrtower)

Selami Güner (Günsel Group)

Can Uğurlucan (Eren Holding – Lacoste)

Murat Çınar – (Executive Director)

Onur Dural (Orion Lojistik)

Sicil Kurulu:

Cem Demirci (Nobel)

Faik Serkan Bağ (Emotion SWD)

Denetleme Kurulu:

Zafer Özbay (Ukrtower)

Tandoğan Kargın (TM Milano – Han LTD)

Disiplin Kurulu:

Selami Güner – (Günsel Group)

Can Uğurlucan – (Eren Holding – Lacoste)

YÖNETİM KARAER’DE
Seçim sonuçlarının açıklanmasının kabinde Mete Karaer, TUSİB üyelerine kendisine ve yeni yönetim kuruluna güvenleri için teşekkür etti. TUSİB’in önümüzdeki dönemdeki faaliyetlerine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Karaer:

“TUSİB’i amaçları doğrultusunda daha yukarılara taşımak ve iki ülke arasındaki gerek ticari ve ekonomik, gerekse de sosyokültürel ilişkilerin güçlendirilmesine Ukrayna’da çalışan ve faaliyet gösteren iş insanları olarak talip olduk. Tarihi ilişkileri çok eskiye dayanan bu iki ülkenin, ekonomik ilişkileri her ne kadar henüz olması gereken seviyede olmasa da bununla ilgili hem hükümetler hem de iki ülke halkları arasındaki mevcut iklim bu konuda iyimser olmamıza imkan sağlıyor. Bu olumlu ortama katkıda bulunabileceğimiz noktasından hareketle TUSİB’in yeni Yönetim Kurulu adayları olarak bizler, geçmiş dönemlerde yönetim kurullarında yer almış arkadaşlarımızın yükselttiği çıtayı daha yukarılara taşımak hedefinde olacağız.” dedi.

“TUSİB’İN HEDEFLERİNİN ÖTESİNE GEÇMEYİ BAŞARDI”
TUSİB’in geçtiğimiz dönemdeki faaliyetlerini anlatan Zafer Özbay, Ukrayna’daki Türk iş dünyasını en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarda bulunduklarının söyledi.

Özbay, geçtiğimiz dönemde Türk ve Ukraynalı işadamlarını bir araya getirecek organizasyonlar düzenlediklerini, öte yandan Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası gibi Ukraynalı işadamları örgütleri ve Anti Monopol Komitesi gibi idari kuruluşlarla sürekli irtibat içinde olduklarını ifade etti.

Türk – Ukrayna işadamları kuruluşu olarak, Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada’nın alt kurulları ile yürüttükleri işbirliği çerçevesinde iş dünyasının sorunlarının çözülmesine ve Ukrayna’nın yatırım iklimini iyileştirmeye yönelik kanun tekliflerine önerilerini ilettiklerini kaydeden Zafer Özbay, TUSİB’in hedeflerinin ötesine geçmeyi başardığını söyledi.

PEKİ, TUSİB’İN HEDEFLERİ NEYDİ?

UkraynaHaber.com olarak, TUSİB’in nasıl hedeflerinin ötesine geçmeyi başardığını merak ettik.

TUSİB’in kuruluş amaçlarında bazıları:
Dayanışma içerisinde tüm organizasyonlarda fikir alıverişi ve yardımlaşma amaçlı sorumluluk alacak bir yapının temelleri için çalışmak. Dernekler ve birlikler ile ortak roller ve görevler paylaşmak.
– Mesela iki Türk işadamı derneği TUİD ve TUSİB yardımlaşma amaçlı hangi ortak projeyi hayata geçirdi?
Ülke ve işadamlarımızın, hatta vatandaşlarımızın menfaatlerini korumayı her zaman öncelikli amaç edindik.
– Türkiye’den gelen ve Ukrayna’da mağdur duruma düşen kaç vatandaşa yardım eli uzatıldı?

Temsil düzeyi yüksek iki ülkede de kabul görmüş, saygı duyulan, yaptığı çalışmalarla iş dünyasına ses getiren faaliyetler yapan bir birlik olmak.
– Ukrayna, iş dünyasında ses getiren faaliyetlere örnek verilebilir mi?
Kendi mülkünde ülkemizi ve işadamımızı gururla temsil edecek büyük bir çatı oluşturarak Ukrayna’da aktif faaliyeti olan dernekler içinde birliği sağlamak.
– Kendi mülkünü edindi mi?
– Ukrayna genelindeki işadamları derneklerini bir çatı altına toplama hedefini gerçekleştirdi mi?
İşadamlarımızı temsilen Ukrayna ve Türkiye’deki devlet organları ile görüşmelerde aktif rol oynamak.
– Ukrayna ile Türkiye heyetleri arasında serbest ticaret anlaşması görüşmeleri 2007 yılında başladı hep  yakın denildi yıl 2018 nasıl aktif bir rol oynanıyor ki süreç bitmiyor?

İŞTE KARAER’İN HEDEFLERİ

– UCCI-USPP-Anti Monopol Komitesi ile sıkı işbirliği yapılacak

Öncelikle üyesi olduğumuz ve bulunduğumuz ülkedeki en güçlü kuruşlardan olan Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası (UCCI) ve Ukrayna Sanayici ve İşadamları Derneği (USPP) ile işbirliğini güçlendirmeyi öngördüklerini ifade eden Mete Karaer, bunun dışındaki çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Anti Monopol Komitesi nezdinde üye firmalarımızın sorunları ile ilgili daha yakın takipte olacaklarını söyledi.

– Ukrayna’da yatırımcı/profesyonel iş insanlarının sıkıntılarını çözecek uzman komiteler oluşturulacak

Yeni yasa hazırlama süreçleri çerçevesinde Ukrayna Parlamentosu’ndan, alt komitelerinden ya da çalışma gruplarından konular gündeme geldikçe tecrübelerini paylaştıkları yazışmalar yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Karaer, ‘öncelikle birlik üyelerimizin, fakat bununla sınırlı kalmayıp Ukrayna’da yatırımcı ya da profesyonel olarak bulunan Türk iş insanlarının sıkıntılarını daha yakın takip edebilmek ve Türk iş dünyası içerisinde sinerji yaratabilmek adına hem Yönetim Kurulu Üyelerimiz hem de diğer üyelerimizin katılımı ile uzman komiteler oluşturmayı amaçlıyoruz.’ dedi.

– Sosyal medya ve TUSİB web ziyaretçi sayısı artacak

Sosyal medyayı önemsediklerinin altını çizen Mete Karaer, TUSİB Web’in ziyaretçi sayısını, düzenli haber ve finansal-ekonomik rapor yayınları ile bir yıl içinde yüzde 200’ün üzerine çıktığını bildirdi.

Halihazırda durum:
Alexa verileri TUSİB WEB Global Rank: 8,459,791
Ukrayna rank: 156,193
Twitter: 283 takipçi
Youtube: 9 takipçi
Facebook: 1,830 takipçi
Linkedin: 75 takipçi

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: https://twitter.com/erdogduy

Facebook: https://www.facebook.com/erdogduy

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/yunuserdogdu/

Youtube: https://www.youtube.com/user/bizimyunus

2E6A1559 2E6A1548 2E6A15622E6A1565 2E6A1557 2E6A15542E6A1566 2E6A1570 2E6A15892E6A1593 2E6A1578 2E6A15732E6A1581 2E6A1601 2E6A16032E6A1610 2E6A1597 2E6A15832E6A1612 2E6A1618 2E6A16152E6A1613 2E6A1623 2E6A16212E6A1630 2E6A1632 2E6A16292E6A1635 2E6A1628 2E6A1639

2E6A1634 2E6A1653 2E6A1651    2E6A1649    2E6A1702 2E6A1700 2E6A1703

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]