Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Korkutan iddia; Operasyonlarda 1200 Ukrayna askeri öldü

Ukrayna ordusunun doğu ve güney bölgelerinde ayaklanmaları bastırmak için gerçekleştirdiği operasyonlarda en az 1200 askerin öldüğü iddia edildi.

Slavyansk halk meclisi Valisi Vıöıslav Ponomaryov, Letonya radyosuna yaptığı açıklamada, “Bizim bilgilerimize göre, Ukrayna ordusunun kayıpları ve zararları şu şekilde: 1200-1300 asker öldü. 8 helikopter düşürüldü ve 15 zırhlı araç ele geçirildi.” dedi.

Yerel milis güçlerin de kayıp yaşadığını kaydeden Ponomaryov, “Slavyansk kenti yerel milis güçlerinden en az 200 kişi öldü. 300’den fazla da yaralı var.” dedi. Halk meclisi valisi bir kaç sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını doğruladı.

Ukrayna ordusunun Slavyansk kentinde artan operasyonlarında bir kısım evlerin ateşe verildiğini, bir kaç düzine insanın yaşamını yitirmiş olabileceği iddia ediliyor.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Kiev’in sivil alanlara yönelik herhangi bir saldırı olmadığı yönündeki açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını savundu.

Donetsk havaalanının milis güçlerin eline geçmesi ve ardından düzenlenen operasyonlarda da 100’e yakın ordu mensubu ve milis gücün hayatını kaybettiği ifade edildi. Kent hastanesi morguna kaldırılanlardan 33’ünün Rus etnik topluluğuna ait olduğu tespit edildi.

Kiev’de iktidar değişiminin ardından tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk bölgelerine yönelik Ukrayna ordusunun operasyonları sürüyor. Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 55 oy alarak kazanan Petro Poroşenko, terörle mücadele operasyonların hızlı ve etkili bir şekilde sonuca ulaşmasını istemişti. İlk yurt dışı ziyaretini Polonya’ya yapmaya hazırlanan Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le sorunla görüşmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]