Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

[VİDEO] Kiev Cihan Muhabiri Yunus Erdoğdu’nun yaralanma anı

Taş dişime geldiği içim yüzüm bir müddet şiş kaldı. Allah beterinden saklasın bir sıkıntı yok işe devam..

Şiddeti artarak devam eden eylemlerde 24 saat içerisinde, aralarında Türkiye’den Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri Yunus Erdoğdu’nun da olduğu yerli ve yabancı basın kuruluşlarından 20’den fazla gazeteci yaralandı.

Olayları kaydettiği esnada yüzüne taş isabet eden ve hafif şekilde yaralan Cihan muhabirine ilk müdahale olay yerinde hazır bekletilen bir ambulansta yapıldı.

Eylemlerde 40’dan fazla eylemci ağır yaralandı, üç eylemcinin gözünü bir eylemcinin ise elini kaybettiği bildirildi. Açık şekilde hedef olan polislerden yaralı sayısının ise 60’ı geçtiği öğrenildi.

Yaralanma anını www.UkraynaHaber.com’a anlatan Cihan Muhabiri Yunus Erdoğdu; “Ortalık iyice kızıştığı bir anda polis barikatlarına yakın bir yerde lastik yakan eylemcileri çekmek istedim. Karşılıklı taşlaşmanın yaşandığı Dinamo Kiev stadının girişi olayın en sıcak bölgelerinden birisi olduğunu biliyordum. Konumlandım, ateş yakan eylemcileri çekmeye başladım. Kamera ile kayıtta iken biraz daha ileri gidip çekmeyi düşünüyordum. Tam o anda yüzüme bir taş geldi. Geri çekildim. Biraz daha detay alıp ambulansa gidip ilk yardım aldım. Eve döndüm. Taş dişime geldiği içim yüzüm bir müddet şiş kaldı. Allah beterinden saklasın bir sıkıntı yok işe devam… Polis eylemcilere, eylemciler polise taş atıyor karşılıklı taşlaşıyorlar. Yarın ilk iş diğer muhabirler gibi; kask, maske, gözlük ve yelek alıp işe daha tedbirli çıkmak.” dedi.

Sayıları bini aşan yüzleri maskeli ve kasklı eylemcilerin hedefi; cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve Meclis’i ele geçirmek ve iktidarı düşürmek olduğu bildirildi.

Devletin idari binalarının bulunduğu bölgeyi koruyan kolluk kuvvetleri ile eylemciler arasında çıkan çatışmada çok sayıda eylemci de atılan bomba ve sıkılan göz yaşartıcı gazlardan etkilendi.

Bu arada, Bağımsızlık Meydanı’nda eylemlerini sürdüren muhalefet partileri, hükümet binaları çevresindeki şiddet içeren eylemleri üstlenmiyor. Ülkede protestolar, Ukrayna hükümetinin 21 Kasım 2013’te Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığı açıklamasının akabinde başlamıştı.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | KİEV – www.UkraynaHaber.com

https://ukraynahaber.com.ua/images/stories/arsiv/2014_Foto/200114_yer.jpg

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]