Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Avrupa Birliği, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımları uzattı

Bu yaptırımlar ilk olarak 2014'ün Mart ayında Rusya'nın Kırım'ı yasadışı ilhak etmesi nedeniyle başlatılmıştı.

Avrupa Birliği (), Kırım’ı işgal eden ve Ukrayna’nın doğusundaki terörist gruplara destek vermesi nedeniyle Rusya’ya  uyguladığı yaptırımları 6 ay daha uzattı.

Avrupa Konsey’inden yapılan açıklamaya göre, 150 kişi ve 38 şirketi kapsayan yaptırımlar 15 Eylül’e kadar yürürlükte kalacak.

Bu yaptırımlar ilk olarak 2014’ün Mart ayında Rusya’nın Kırım’ı yasadışı ilhak etmesi nedeniyle başlatılmıştı.

Öte yandan, AB’nin Kırım’ı ve Sivastopol’u işgal etmesi nedeniyle Rusya’ya karşı uygulamakta olduğu belirli sektörlere yönelik ekonomik yaptırımları da bulunuyor.

Ekonomik yaptırımlar uyarınca, AB üyesi 28 ülke Rusya’ya silah satışı yapamıyor. Yaptırımlarla, Rusya’nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor, Rus kamu bankaları Avrupa’da finans sektöründen de dışlanıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]