Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Her üç Ukraynalıdan ikisi yolsuzluk mağduru

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü’nün ‘Lake Research and Partners’ ve ‘Karakoyun Strategies’ koordinesi ile Temmuz 2015’te ülke genelinde yapılan ‘yolsuzluk algısına’ ilişkin anketin sonuçları açıklandı.

Yaklaşık 43 milyon nüfusu olan Ukrayna’da 2015 yılında nüfusun üçte ikisi yolsuzlukla karşılaştığını belirtti. Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Viktoriya Zahojaya vatandaşların yüzde 94,4’ünün yolsuzluğun ülkenin en önemli sorunu olarak gördüğünü söyledi.

Halkın yüzde 93,8’inin ise iktidarın yolsuzluk yaptığına inandığını ifade eden Viktoriya Zahojaya: “Yaptığımız ankete katılanların yüzde 85,5’i toplumun yarıdan fazlasının yolsuzluğa bulaştığını ifade etti. Ankete katılanlardan sadece yüzde 1,8’i ülkede yolsuzluğun olmadığı görüşünde.” dedi.

Yolsuzluk araştırması Rusya’nın ilhak ettiği Kırım ile Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bir kısmı dışındaki ülke genelindeki 24 bölgede 18 yaşından büyük 10 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]