Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Gazetecilerin basın özgürlüğü olmadığı gibi can güvenlikleri de yok

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni: Gazetecilerin basın özgürlüğü olmadığı gibi can güvenlikleri de yok

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, haberciliğin en önemli boyutunun, bağımsız ve özgür olduğunu söyledi. Şentürk, “Gazetecilerin basın özgürlüğü olmadığı gibi can güvenlikleri de yok” dedi.

Sözcü’den Yüksel Şengül’ün sorularını yanıtlayan Şentürk;


“… Haberciliğin en önemli boyutu, bağımsıdış ğz ve özgür haberciliktir. Anayasa’nın 26 ve 27. maddelerinde ‘Basın özgürdür, hürdür ve müdahale edilemez’ yazsa da maalesef Türkiye’de bunun uygulaması yoktur. Ülkemizdeki gazetecilerin habercilikte özgür olduğunu söylemek zordur. Ayrıca bu coğrafyada yaşayan gazetecilerin basın özgürlüğü olmadığı gibi can güvenlikleri de yoktur.. Hatasını saklayan yayın kuruluşu bilin ki haberi de saklıyordur.. Türkiye’nin siyasal anlamda bugüne kadar pek çok çalkantılı dönemi oldu ama yine de yakın gelecek kestirilebilirdi. Üç ay ya da beş ay sonrasıyla ilgili tahminlerde bulunabilirdik. Şu anki tabloya baktığımızda, yalnız haberci değil vatandaş olarak da kestirilebilirliğin ortadan kalktığını söyleyebilirim. Türkiye bir ay sonrasını bile kestiremiyor.. Dış politikadaki gelişmeler buna izin vermiyor. Ortadoğu eskisi gibi değil. Türkiye’nin dış ve iç politikası eskisi gibi değil. Eskiden hükümetler değişse de dış politika değişmezdi. Şimdi artık dış politika çok sık değişebiliyor. Dolayısıyla yarın ne olacağını kestirmek çok zor oluyor.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]