Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna İçişleri Bakanı’nın oğlu yolsuzluktan tutuklandı

Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu, İçişleri Bakanı Avakov’un oğlunu gözaltına aldı.

Ukrayna’da, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (UUYMB) dedektifleri, bugün Ukrayna İçişleri Bakanı Arseniy Avakov’un oğlu Aleksandr Avakov’un evini basarak arama yaptı. Dedektifler daha sonra İçişleri Bakanı oğlunu yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldı.

UUYMB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada ise Avakov ile birlikte üç kişinin daha devleti zarara uğratma ve yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Avakov’un oğlunun adı içişleri bakanlığının satın alma ihalelerinde sık sık geçiyordu.

Avakov’un oğlunun evindeki aramalar, 2014 yılının sonunda 2015 yılının başında İçişleri Bakanlığı için sırt çantalarını satın alınmasına ilişkin davanın soruşturması çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Resmi açıklamada, Avakov’a yakın şirketlerden alınan özel harekatçıların sırt çantalarının piyasa değerinin yaklaşık 550 bin dolar üzerinde olduğu iddia edildi.

İçişleri Bakanın eski danışmanı İlya Kiva yaptığı açıklamada Arseniy Avakov’un oğlu Aleksandr UUYMB dedektifler tarafından evinde arama yapıldığı akabinde ise gözaltına alındığını bildirdi.

Kiva, ‘112 Ukrayna’ televizyon kanalında yaptığı açıklamada: “Şu anda evdeki aramalar bitti. Bildiğime göre Aleksandr mahkemeye çıkarılacak. Kanaatimce Aleksandr’a operasyon bakanı manipüle etmek ve kararlarına baskı uygulanabilmek için yapıldı. Bildiğime göre arama istenen sonuç elde edilmedi ve bu nedenle telefon ve tabletlerine de el konuldu.” dedi.

Ukrayna, basınında İçişleri Bakanlığı’nın sırt çantası tedarikçisi şirketin Avakov’un oğlu Aleksandr’ın yakın arkadaşı Vladimir Litvin ile bağlantılı olduğu yönde haberler yer almıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]