Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaTürkiye

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın gizlediği, Erdoğan ile Putin görüşmesi

Erdoğan, Rusya Başbakanı Putin ile Suriye konusunda telefonda görüştü

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın gizlediği AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerçekleştirdikleri telefon görüşmesine ilişkin açıklama, Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin’den yapıldı.

Daha önceki telefon görüşmelerine yer veren cumhurbaşkanlığının kurum sitesinin son telefon görüşmesini vermemesi dikkat çekti, akıllara, “Türk halkından bir şey mi gizleniyor” sorusunu getirdi.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise Erdoğan ile Putin’in Suriye’deki durumu ele aldıkları bildirildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada Erdoğan ve Putin, telefon görüşmesinde Suriye ve Irak dahil olmak üzere bölgesel konuları ele aldılar.

PUTİN, 28 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ ANKARA’YA GİDECEK.

Vladimir Putin, 28 Eylül Perşembe günü Ankara’ya bir günlük ziyarette bulunarak Erdoğan ile görüşecek.

Telefon görüşmesi sonrası yazılı bir açıklama yayınlayan Kremlin, Putin’in 28 Eylül’de Erdoğan ile Ankara’da hem bölgesel konuları hem de ikili ilişkileri görüşeceğini açıkladı.

Kremlin, iki liderin telefon konuşmasında Suriye’de oluşturulan dört çatışmasızlık bölgesinin uygulanmasının Suriye’deki savaşı bitirip siyasi bir anlaşmaya varılması için önemli olduğunu vurguladıklarını bildirdi.

İki liderin yaptığı telefon konuşmasında Suriye’nin yanı sıra Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu konusunu da tartıştıklarını söyledi.

Kaynaklar iki liderin Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptıkları belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, temmuz ayında G-20 Zirvesi için geldikleri Hamburg’da görüşmüşlerdi.

ERDOĞAN, RUSYA GENELKURMAY BAŞKANI’NIN ANKARA ZIYARETNİ DE GİZLEDİ!

Son dönemde Türkiye ile Rusya arasında gizli kapaklı ilişkiler giderek artıyor. Avrasyacı komutanların aktif şekilde yer aldığı 15 Temmuz darbe girişimi akabinde Rusya ile Türkiye iyice yakınlaştı.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri Türkiye’den ayrıldıktan 2 gün sonra gizlice Ankara’ya geldi ve temaslarda bulundu.

Bu görüşmeler de iki ülke vatandaşlarından gizlendi.

UkraynaHaber.com

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]