Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Ölçü olmaz ama…

Fenerbahçe, Yunan rakibi Atromitos’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kaldı ve çekilecek kuraları beklemeye başladı.

Fenerbahçe’nin teknik sorumlusu Vitor Pareira orta sahanın verdiği açıkları biraz olsun kapatmak adına maça 4-3-3 gibi başladı. Tabi bu kâğıt üzerindeydi. Persie ve Nani kanatlarda gözüküyordu. Bu Persie’yi rakip kaleden biraz uzaklaştırmak ve zaten hazır durumda olmayan yıldız oyuncuyu daha fazla koşturarak yormak demekti. Tabii ki Fernandao gibi özellikle iç saha golcüsünü feda edemediği gibi Diego’dan da vazgeçemiyor Pareira. Her ne kadar rakip kaleden uzaklaşıp, ekstra koşmak zorunda kalsa da yorulana kadarki bölümde Persie bireysel performansını tekniği ile yukarda tutmayı başardı. Birçok pozisyonu yönlendiren oyuncu oldu ama asıl yeri merkez olmalı.

Maça geçen yılın Bursa Spor oyuncuları ile geçen yılın tipik Bursa Spor golü ile başladı Fenerbahçe. Sonrasında rakibi karşılama ve takım savunmasındaki eksikler kendini göstermeye başladı ve rakip pas yaparak Fenerbahçe alanında gözükmeye başladı, fakat etkili olmayı sürdüremediler. İkinci yarı ise Fenerbahçeli oyuncular rakibin de güçsüzlüğünü çözmüş gözükerek birbirlerine daha yakın oynadılar, daha hızlı ve paslı oynayarak maçı domine ettiler. Sonrasında ise iki golün gelmesi sürpriz değildi.

Fenerbahçe’nin bu oyunu ve aldığı net skorlu galibiyet, böyle bir rakibe karşı çok net bir ölçü olamaz, ancak birkaç olumsuzluğun yanında olumlu işaretler de verdi;

1. Sol kanattaki Caner-Nani uyumu, Caner’in cezası bitince ligde de ofansif üretkenlik açısından iyi gösterge olmuştur. Yani dünün en önemli kazanımı bu uyum olmuştur.

2. Oyuncuların birbirini daha da tanımaya başladığını gördük.

3. Kendisinden güçsüz rakiplere karşı dahi yapmakta zorlandığı baskıyı yapabileceğinin işaretini hissettirmiş oldu.

4. Gelecek transfer olduğu dillendirilirken, mevcut Volkan Şen asistle merhaba dedi. Nani’nin üzerine binen kanat yükü maçın sonlarında da olsa bu şekilde paylaşılmış oldu.

Altını çizmek gerekirse bu tür iyi işaretler verilmiş olsa da, futbolun gerçeklerini göz ardı etmemeli. Bu düzen Atromitos’tan daha güçlü rakiplere karşı sos verebilir. Bu uyarının Pazar günü oynanacak Antalya Spor maçında ne kadar dikkate alınacağını görmüş olacağız.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]