Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna sınırlarında biyometrik kontrol geliyor!

Parmak izleri alınacak, pasaportlar ile kontrol edilecek... Sıkı kontroller başlıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun imzaladığı kararname ile 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Ukrayna’ya gelmek isteyen tüm yabancılar sınırda biyometrik kontrolden geçecek.

Bir ay içinde, Bakanlar Kurulu, Ukrayna’daki Rus vatandaşları da dahil olmak üzere yabancının Ukrayna’da kalması prosedürü ile ilgili hükümleri ve hükümetin sınır geçitlerinin izlenmesi için bir mekanizma geliştirmesi yönünde yasal düzenlemeleri tamamlaması gerekiyor.

Böylece Ukrayna’ya gelen bir yabancının parmak izleri alınacak.

Ukrayna devlet muhafızlar servisinden yapılan açıklamaya göre bu adımın sadece ülkenin güvenliği için olmayıp sınır muhafızların de kişisel güvenliğini için gereken bir uygulamanın olduğunu bildirdi.

RUSLARA İKİ AŞAMALI KONTROL

Rusya Federasyonu vatandaşları için ise iki seviyeli bir kontrol seviyesi onaylandı. Böylece Rusya vatandaşları Yabancılar olarak, biyometrik veriler sağlamalı ve Ukrayna’ya giriş hakkında önceden bilgi vermeli ve kendileri hakkında asgari düzeyde bilgi sunmalılar.

Programa göre 1 Ocak 2018’e kadar, 157 gümrük kontrol noktası gerekli ekipmanlar ile donatılacak.

Yevgeniya Vyaçeslav – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]