Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

ABD, Rusya’nın ‘her an’ Ukrayna’yı işgal edebileceğine inandığı için Joe Biden Polonya’ya 3.000 asker daha gönderdi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya-Ukrayna krizinin tırmanması üzerine Polonya'ya 3 bin ilave asker gönderilmesi talimatı verdi.

Üst düzey bir savunma yetkilisine göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda bin 700 muharip askerin konuşlandırdığı Polonya’ya ilave 3 bin asker daha gönderiyor.

ABD Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, “Başkan’ın direktifi üzerine Bakan Austin bugün Fort Bragg’da konuşlu 82’inci Hava İndirme Tümeni’nden geriye kalan 3 bin askerin de Polonya’ya sevk edilmesi talimatını verdi.” dedi.

İlave askerler önümüzdeki birkaç gün içinde Fort Bragg, Kuzey Karolina’dan ayrılacak ve önümüzdeki hafta başlarında Polonya’ya ulaşacak. Böylece 82. Hava İndirme Tümeni’nin tüm askerlerin bölgeye sevk edilmiş olacak.

Birliğin, Afganistan çekilme sürecini komutan eden Tümgeneral Christopher Donahue tarafından komuta edildiğini aktaran yetkili, Almanya’ya sevk edilmesi emredilen 18’inci Hava İndirme Kolordusu’na bağlı 300 askerin de Almanya’ya ulaştığını bildirdi.

Yetkili, “Toplamda bu 5 bin ek personel, çok sayıda görev yapabilen, manevra kabiliyeti yüksek ve esnek bir kuvvetten oluşuyor. NATO müttefiklerimize güvence vermek, NATO’nun doğu kanadına yönelik herhangi bir olası saldırganlığı caydırmak, ev sahibi ülke kuvvetlerine eğitim vermek ve çok çeşitli beklenmedik durumlara katkıda bulunmak için konuşlandırılıyorlar.” dedi.

ABD ayrıca, NATO Mukabele Gücünün aktifleştirilmesi durumunda Avrupa’ya sevk etmek üzere 8 bin 500 askeri de teyakkuza geçirmişti.

ABD: UKRAYNA’DAKİ AMERİKALILAR DERHAL ÜLKEYİ TERK ETSİN

ABD, Ukrayna’daki Amerikalıları Ukrayna’ya karşı “artan Rus askeri harekâtı tehditleri” nedeniyle derhal ülkeyi terk etmeye çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Rus askeri harekâtı ve COVID-19’un artan tehditleri nedeniyle Ukrayna’ya seyahat etmeyin; hâlihazırda Ukrayna’dakiler de şimdi ticari veya özel yollarla yola çıkmalı.” dedi.

Rusya, Ukrayna’ya bir saldırı planladığını reddediyor, ancak Ukrayna sınırına 100 binin üzerinde asker yığdı.

NBC News’e konuşan Başkan Biden, “Amerikan vatandaşları derhal ülkeden ayrılmalı” dedi.
Dünyanın en büyük ordularından biriyle uğraştıklarını belirten Biden, “Oldukça farklı bir durum ve işler hızlıca karışabilir” diye konuştu.

Kendisine yöneltilen ABD’nin hangi senaryoda ülkedeki vatandaşlarını kurtaracağı yönündeki soruya ise Biden “Hiçbir senaryoda. Amerikalılar ve Rusya birbirine ateş açarsa bu dünya savaşına yol açar. Her zaman olduğumuzdan çok daha farklı bir dünyadayız” dedi.

UKRAYNA’DA SON DURUMU MUHABİR YUNUS ERDOĞDU DEĞERLENDİRDİ

Başkent Kıyiv’de son durumu aktaran Yunus Erdoğdu, yaptığı yayında ülkede savaş paniği olmadığını, “Rusya aniden saldırabilir” denilmesine rağmen halkta bir endişe olmadığını savaş olacağına inanmadığını söyledi.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]