Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

1980 darbesinin sesi Mertcan’ın son arzusu Erdoğan’ı görmekti

12 Eylül 1980 darbesinde askeri darbe bildirisini TRT ekranlarında okumuştu.

12 Eylül 1980 darbesinde askeri darbe bildirisini TRT ekranlarında okuyan spiker Mesut Mertcan, Adana’da kaldığı huzurevinde 71 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan televizyon dünyasının unutulmaz isimlerinden eski TRT spikeri Mesut Mertcan (71) Adana Huzurevi’nde yaşamını yitirdi.

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi doktoru Ethem Şahin, Mertcan’ın hayatını kaybetmesine ilişkin, “Uzun süredir devam eden şeker hastalığı, depresif bozukluk ve dün ortaya çıkan yaygın zona rahatsızlığı nedeniyle çoklu organ sistemi yetersizliği sonucu yaşamını yitirmiştir” dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, TRT’nin duayen spikerlerinden Mesut Mertcan’ın bugün saat 11.00’de hayatını kaybettiğini belirtti.

Ethem Şahin, “Uzun süredir devam eden şeker hastalığı, depresif bozukluk ve dün ortaya çıkan yaygın zona rahatsızlığı nedeniyle çoklu organ sistemi yetersizliği sonucu yaşamını yitirmiştir. En son vefatından yarım saat önce kendisini gördüm. Zaman zaman sigara içmesinden şikayet ediyordum ve bırakmasını telkin ediyordum. Aramızda en son bu konuda bir sohbet geçti. Ama o bizi çok fazla dikkate almıyordu. Son zamanlarda ziyaretine gelen sanatçı arkadaşları oluyordu. Bu konuda mutluydu. Onun dışında içine kapanık ve geçmiş günlerini arar vaziyette kalıyordu” diye konuştu.

SON ARZUSU ERDOĞAN’I GÖRMEKTİ

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem Hayta da Mertcan’ın 1 Ekim 2015 tarihinde kurumlarına geldiğini ifade etti.

Bugün sabah 10.00 sıralarında kurumda kalanların odasını gezerken Mertcan ile de görüştüğünü aktaran Hayta, “Rahatsızlığının biraz daha nüksettiğini söyledi. Geçen hafta da ‘dipteyim’ kelimesini kullandı. Son bir ay içerisinde özel bir hastanede gerekli kontrolleri yapılmıştı. Daha önce kendisiyle İstanbul’a bir ödül törenine birlikte gittiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımızla (Erdoğan) görüşme talebi vardı. Ben de şifahi olarak genel müdür yardımcılarımıza bu talebi iletmiştim” dedi.

Bu arada, huzurevinden alınarak Asri Mezarlık morguna kaldırılan Mesut Mertcan’ın cenazesi, yarın ikindi namazının ardından, Akkapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

MESUT MERTCAN KİMDİR?

Mesut Mertcan, 15 Eylül 1946 tarihinde Adana’da doğdu. Üniversiteyi Ankara’da Gazi Üniversitesi İngiliz Dili Bölümünde okudu ama mezun olmadan ayrıldı. TRT de 1973 yılında Erzurum’da işe başladı. 12 Eylül 1980 darbesinde askeri darbe bildirisini TRT ekranlarında okumuştur. 1987 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Türk sunucu ve haberci.TRT, Star, Kanal 6, Kanal 9, Ulusal Kanal da spikerlik yaptı.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]