Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Erdoğan Coca-Cola fabrikası açtı ortalık karıştı

Erdoğan Coca-Cola fabrikasının açılışına katıldı, Cumhurbaşkanlığı sitesi sansür uyguladı.

AKP Genel Başkanı Reisicumhur Recep T. Erdoğan’ın Isparta’da Coca-Cola’nın fabrikasını açması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Coca-Cola’nın Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı tamamlanan fabrikası, Coca-Cola’nın Türkiye’deki 10. fabrikası olacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde Erdoğan’ın açılışına katıldığı Coca-Cola fabrikasının ismi saklanarak, “Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri Açılış Töreni (Isparta)” diye verildi.

Coca-Cola’nın İsrail’e destek verdiği iddiaları nedeniyle, Türkiye’de sık sık Coca-Cola için “İsrail malı” denilerek boykot çağrıları yapılmıştı. Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete de konuyu sayfalarına taşıyarak, Erdoğan’a verilen tepkiye dikkat çekti.

Milli Gazete sayfalarından haberi şöyle geçti:

“Coca Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, ​Isparta’da açılacak olan fabrika ile ilgili olarak Turkishtime adlı ekonomi dergisine şu beyanatı verdi: ​”Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca- Cola İçecek olarak Türkiye’deki onuncu fabrikamızı Isparta’da açmaya hazırlanıyoruz. 1964 yılından bu yana Türkiye ile beraber büyüyoruz. Bölgesel olarak içinde bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara inanıyoruz. Ana hissadarımız Anadolu Grubu ile yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Öte yandan Coca-Cola’nın Filistin halkına zulmeden İsrail’e büyük finanas desteği verdiği gerekçesiyle Türkiye kamuoyunda antipati duyulan bir tarafı da var. Bugün sosyal medya ağlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Coca-Cola fabrikasının açılışına katılacak olmasına yönelik tepki gösteriliyor.”

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Twitter’da da “Bu açılış 15 Temmuz direnişinin ruhuna taban tabana zıt bir açılış. Bu açılış vicdanları rahatsız edecek bir açılış” değerlendirmesinde bulundu.

İşte o mesaj:

AKP MEDYASI VE AKP’YE YAKIN İSİMLERDEN TEPKİ

AKP Başkanı Erdoğan’ın her etkinliği sür manşet veren Havuz medyası haberi göremedi.

Coca-Cola’nın fabrikasını açmasına AKP medyası ve AKP’ye yakın isimlerden tepki geldi.

AKP’ye yakın gazeteler Yeni Şafak, Akşam, Türkiye ve Güneş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Coca-Cola’nın fabrikasını açmasına birinci sayfalarında yer vermedi.

İşte o gazeteler:

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesi ve devletin yarı resmi haber ajansı Anadolu Ajansı’nın haberlerinde ise Erdoğan’ın ‘meyve suyu üretim tesisleri’nin açılışına katıldığı belirtilirken, Coca Cola’dan bahsedilmedi.

İşte AA’nın o haberi:

İHH’ya yakın isimlerden Adem Özköse de, Erdoğan’ın Coca-Cola’nın fabrikasını açmasını Twitter’da “Biz o zaman bu Coca Cola’yı yıllardır niçin protesto ediyoruz?” sözleriyle eleştirdi.

İşte o mesaj:

İslamcı Yazar Faruk Köse, Twitter’da “Biz ‘Yahudi malları boykot edilsin’ derken, Cumhurbaşkanı gidip Coca Cola fabrikası açılışına katılmış. Şimdi kime neyi, nasıl anlatacağız?” mesajını paylaştı.

İşte o mesaj:

İSLAMCILARIN GÖREMEDİĞİNİ BREZİLYA’LI GÖRDÜ!

İsrail-Filistin meselesine dair çizimleriyle bilinen Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff, Erdoğan’ı çizdi. Carlos Latuff, “1966’dan bu yana İsrail’in destekçisi olan CocaCola’nın Türkiye’de yeni bir reklam yüzü var, Erdoğan, Filistinlilerin dostu” mesajıyla şu karikatürü paylaştı:

ERDOĞAN NE DEDİ

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na iniş yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanın hemen yanındaki OSB’ye geçti. Açılışa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Grubu’na ait 220 bin metrekare tahsisli alandaki yaklaşık 110 milyon dolarlık yatırım ve 300 kişiye istihdam sağlayacak.

“100 MİLYON TON MEYVE İŞLENECEK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışta şöyle dedi:

“Anadolu Etap’ın önemli bölümü de ihracata giden yılda 100 milyon ton meyve işleyeceği, yaklaşık 125 milyon lira yatırım değerine sahip bu üçüncü fabrikasının şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Artık Isparta’nın meşhur elması başta olmak üzere meyveleri bu fabrikada ayrı bir değer kazanacak. İnşallah çürüğe giden elmalar olmayacak. Hepsi en güzel şekilde değerlendirilecek. Bölgemizdeki meyve üreticileri ürünlerini değerlendirmek için yeni bir imkana kavuştu. Meyve su fabrikamız onlara da hayırlı olsun. Diğer yandan Anadolu Grubu şehrimizde 110 milyon liralık yatırımla bir içecek şişeleme fabrikası açtı. Bu tesisimizin de şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

BİREYSEL VE YATIRIMCI GÜVENLİĞİNDE EN KÜÇÜK SIKINTI YOK

Türkiye üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde gerçekleştirilen bu yatırımların uluslararası boyutuyla ayrıca önem arz ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse Allah’ın izniyle pişman olmamıştır, olmayacaktır. Özelikle terörle mücadele konusunda edindiğimiz tecrübeler kriz durumlarında her meseleyi kendi mecrasında tutma kabiliyetimizi fevkalade geliştirmiştir. Şu anda dünyanın en sıkıntılı yerleri olan Suriye ve Irak ile sınırı olan Türkiye’nin aynı zamanda Avrupa, Balkanlar, Rusya gibi bölgelerle çok yakın ve güçlü komşuluk ilişkileri sürüyor. Bu fotoğraf içinde ülkemizin ne bireysel güvenlik ne de yatırımcı güvenliği konusunda en küçük sıkıntısı yoktur” diye konuştu.

 

Odatv.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]