Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Blog

Olacakları yazan adam

Tarık Toros

Bugün önünüze, 2011 seçimlerinden itibaren bir yıl içerisinde kaleme alınmış bazı alıntılar koyacağım. Cümlelerin nasıl alarm verdiğini görüp hayret edeceksiniz.

Başlayalım:

-Sayın Başbakan, “Ustalık dönemi” diyerek önemli vaatlerle yeniden iktidardadır. Fakat böyle bir dönem ve vaatler, insanı bocalatır. (12 Eylül 2011)

-1950’den bu yana kirli iktidarlar veya dönemler 10 yılı aşamadığı gibi… Kış içinde yalancı bahar, fecr-i sâdıktan önce fecr-i kâzip mahiyetindeki iktidarlar veya iktidar sahipleri de 10 yılı aşamadı. (5 Mart 2012)

-“Müslüman’ı Müslüman’dan başkası mağlup edemez. Müslüman, kendi içinde kendisine ve sonra birbirine mağlup düşer veya bir başka Müslüman tarafından mağlup edilirse ancak o zaman başkaları tarafından mağlup edilebilir.” Kur’ani ve tarihi hakikati kendini gösterircesine iç fitneler zuhur etmeye başladı. (24 Ekim 2011)

Sıcak günler yaşayacağız

-Türkiye için 2012 yılı ve daha sonrası, imtihan süreçlerinin en çetinlerinden biri olma mahiyeti arz etmektedir. Dökülmeler olacak, tasfiyeler yaşanacak, yola devam edebilenler de edecektir. (23 Ocak 2012)

-İcraatlarında en serbest bırakılanlar ve kendilerine en geniş imkân tanınan istihbaratçılar, hukukun en fazla denetlemesi ve hukuk karşısında en fazla hesap verebilir olmaları gerekenlerdir. (27 Şubat 2012)

-Cemaat’e düşman bütün çevrelerin Cemaat düşmanlığıyla avlamaya çalıştıkları bir diğer ve büyük kuş, mevcut iktidarın en önemli tabanı ve destekçisi olarak gördükleri Cemaat’i bu iktidara ezdirmek, sonra da bu iktidarı ezmektir. (28 Mayıs 2012)

-Gittikçe artan derecede sıcak günler yaşayacağız. Türkiye, hedef ülke olarak bir ağaç gibi içten ve dıştan taşlanmaya devam edecek. Bazı iç hastalıkların çürüttüğü meyveler dökülse de, Türkiye ağacı bütün dünyayı gölgelendirmek üzere yine de büyümeye devam edecek. (25 Haziran 2012)

-Hadiseler tam bir turnusol kâğıdı fonksiyonu görüyor. Birbirlerine zıt gibi görünen daha kimlerin bir araya geleceklerini ve bunlara daha kimlerin katılacağını hep beraber göreceğiz. (28 Mayıs 2012)

-Gayrimeşru muhabbet, sevilenin acımasız muamelesine mahkûmdur. Çok korkarım ki, eğer tedbirler hakkıyla alınmazsa, Türkiye’nin ufkunda yine tam veya eksik darbe teşebbüsleri, hatta darbeler görünüyor. (24 Eylül 2012)

-Türkiye’nin yakın geleceğinde çok büyük fırtınalar ve tufanlar var. Batması mukadder olanlar, batması mukadder gemi veya gemilerde toplanacak; kurtulması mukadder olanlar da, dev dalgalar arasında selâmet sahiline götürebilecek gemi veya gemilerde. (30 Temmuz 2012)

Son not: Bu satırların yazarı Ali Ünal, İngiliz dili ve edebiyatı mezunu. Yıllarca öğretmenlik yapmış, onlarca eseri var. Zaman gazetesinde haftada bir yazıyor. 1986 yılında Uşak Eşme’de Hizmet Hareketi ile tanışmış. Türkçe eserleri dışında, Türkçe ve Arapça’dan İngilizce’ye, İngilizce’den Türkçe’ye çevirileri var. Alakasız bir gece, geriye doğru tarama yapınca son iki-üç yıl içindeki tüm yazılarını okudum, hayretle… Birkaç cümleyi de buraya taşıdım.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]