Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Puslu ve sisli havadan çıktı

Ankara’daki Gençlerbirliği deplasmanının puslu, karanlık, çetin bir atmosferi vardır Fenerbahçe için. Nitekim son yıllarda çoğunlukla puanlar kaybetmiştir orada ve o kayıplar kırılma anlarını oluşturmuştur. Aklıma gelen Lorant dönemi vardır mesela, 1-0 önde iken son dakikalarda Ahmet Hassan’dan yenilen gol şampiyonluğu alıp götürmüştü. Üç yıl önce Flemix’e yenik düşen ve şampiyonluk yolunda kırılma yaşayan Aykut Kocaman’ın takımı… Geçen yıl İsmail Kartal ile gerideyken eşitliği sağlayan ve ikinci golü ararken kalesinde golü görerek yenilgiyle ayrılan takım… Sadece iki yıl önce Ersun Yanal takımın başındayken Kuyt tarafından atılan golle gelen 1-0 ile gelen galibiyet… O galibiyet şampiyonluk yolunda önemli bir motivasyondu. Bu sefer rakip Gençlerbirliği alışkanlık haline getirdiği hoca değişikliğine gitmiş ve alt yapı hocası ile çıkıyordu maça. Fenerbahçe için şüphesiz avantajdı. Zorluk noktası ise Alper’in takım için önemli bir oyuncu olmuşken sakatlanması ve Gençlerbirliği’nin sıkı savunmada ve top kazanmadaki başarısı olarak gözüküyordu. İşte bu şartlarda Fenerbahçe tekrar 1-0 kazanarak, ligde sekizinci kes tek farklı galibiyet aldı. Ne olursa olsun çok önemli bir galibiyet elde etti Fenerbahçe.

Kanat Oyunu

Kadroyu bozmadan başladı maça Pareira. Alper’in yerine oynayan Markoviç’in yapacakları merak konusuydu. Çok yetenekli ve süratli bir oyuncu olan Markoviç’in oyun içi istikrarında sıkıntı yaşaması Alper’i aratabilirdi. Alper özellikle orta saha oyuncusu olduğundan iki statik ön liberolu ve Diego’lu sistemdeki açıkları kapayan bir rol üstlendi takımda. Açılan bloklar arasında köprü olmuştu. Hücuma katkısı ve skora etkisi de önemini artırdı. Gençlerbirliği takımınında kapanacağı su götürmez gerçekti maç ömcesi kağıt üzerinde. Dersine çalışmış olacak ki Pareira doğru strateji ile sürdü takımını sahaya. Özellikle kanatlardan zorladı rakibini Fenerbahçe. Bulduğu pozisyonlar da kanat ortaları ile Fernandao’nun topla buluşması sonucu geldi maçın başında. Temposu çok yüksek değildi oyunun,fakat ara ara önde baskıyı yaparak bölümsel baskılar kurdu Fenerbahçe. Nihayetinde Gökhan’ın Diego’ya, onunda ilk kez dikine oynayarak Markoviç’e oynamasıyla bir kez daha kanat akınını zorladı Fenerbahçe. Bu kez çizgiye inmeyi başardı Markoviç ve Fernandao’ya attırdığı gol galibiyeti getirdi.

Persie’den Verim Alamamak!

İkinci yarıda Fenerbahçe daha dikkatli, kontrollü ama güçlü bir görüntü verdi. Kalesinde bir tek pozisyon vermedi diyebiliriz. İkinci golü bulmak için özellikle 60 ve 70. dakikalar arası ise takım boyunu oldukça kısaltarak müthiş bir baskı kurdu. İşte o dakikalarda kaçırılan goller maç sonuna kadar tekrar stresli bir maç izlemesine neden oldu Fenerbahçe taraftarının. Pareira’nın o noktada çok top ezen, net final paslarını yapamayarak atakları kesen Fernandao yerine Persie’yi daha önce oyuna alması gerekirdi. Gerçi Volkan Şen, Persie ve Markoviç sakatlıktan yeni çıkmanın etkisi ile tam performans ortaya koyamıyorlar. Burada önemli olan Persie’den yeterince verim alamamak. Bir krizdir sürekli pansuman ile geçiriliyor fakat tam tedavi yapılamıyor. Kalan son Sivas maçı ve kupa maçlarında Persie gibi bir yıldızdan maksimum seviyede verim almanın planlarını yapmak zorunda Vitor Pareira. Aksi halde “kayıp giden yıldızlar” kervanına adını ekleyenlerde olur Persie.

Maçın Hakemi

Maç sonunda kazanamsına rağmen hakemi eleştiren Fenerbahçe yönetimine hak vermemek elde değil. Gençlerbirliği oyuncusu Uğur Çiftçi’nin Nani’ye arkadan ve Hasan’a taç çizgisinde yaptığı müdahaleler net faulken devam ettirdi oyunu Mete Kalkavan. Bundan cesaret alan El Kebir ve Bruno Alves ise sürekli faul yapmalarına rağmen kart görmediler. İlk yarı Fernandao ceza sahasında topa yükseldiğinde rakip savunmacı tarafından çok net bozuldu ve penaltı çalamadı. İkinci yarı Diego ceza alanı içinde arkadan net itilerek yerde kaldı, fakat tekrar penaltı çalmadı Mete Kalkavan. İlginçtir kopya pozisyonda Nani gol pası verdiğinde rakibini aynı şekilde arkdan iterek kendine avantaj sağladı ve doğru karar ile faul verdi. Peki neden aynı standart pozisyonda penaltı çalamadı? Daha skandalı ise Uğur Çiftçi kendisine faul yapan Nani’yi ittirdi, Nani bir cevap vermezken sanki iki oyuncu didişmiş algısı ile Nani’ye de sarı kart gösterdi ve Nani cezalı duruma düştü. Bir diğer pozisyonda Klusiç hava topu mücadelesinde Fernandao’nun boğazına elini koyarak rakibine faul yaptı. Enteresan olan şu ki, Mete Kalkavan faulü ters verdiği gibi Fernandao’ya da sarı kart vererek oyuncunun cezalı duruma düşmesine sebep oldu. Sivas Spor gibi zor rakibe karşı kendi sahasında hücum gücünün yarını bir hakemin kararları ile sahada olamayacak. Tüm bunlara rağmen büyük ihtimalle bu hakem cezalandırılmak bir yana ödüllendirilecektir!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]