Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Fethullah Gülen’den 15 Temmuz mesajı

OHAL'i bitirin!

Amerika’da faaliyet gösteren Gülen’e bağlı kurumların çatısı altında toplandığı New York, merkezli Alliance for Shared Values “Ortak Değerler için İttifak” adlı kurum, Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’un yıldönümü münasebetiyle mesajını yayınladı.

Fethullah Gülen açıklamasına, “Cumartesi günü Türkiye tarihinde çok üzücü bir gün” diyerek başladı. Gülen bu günün yüzlerce insanın hayatını kaybettiği binlercesinin de elim darbe girişimde yaralandığı bir gün olduğunu ifade etti. Gülen “Başarısız darbe girişiminin faillerini bir kez daha kınarken bu korkunç trajediden etkilenenlerin ailelerine ve sevdiklerine en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Fethullah Gulen . 14 Ekim 2013 / Selahattin Sevi

Ne yazık ki bu menfur hadise sonrasında ülkede on binlerce masum insanın hayatı karartıldı. Hükümetin talimatlarıyla, hukuksuz bir şekilde işlerinden kovuldular, gözaltına alındılar, tutuklandılar ve hatta işkence gördüler. Hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve rejimine sadakatsiz gördüğü herkesi bertaraf etmek niyetiyle giriştiği cadı avı sürecinde kendi vatandaşlarını geçimini temin imkânlarından, toplum içinde itibarlarından ve temel insan haklarından mahrum etmeye devam ediyor.

Geçen bir sene içerisinde, hükümetin on binlerce vatandaşı benimle veya Hizmet hareketi ile bir şekilde irtibatlandırıp sonra da bu atfedilen irtibatı bir suçmuş gibi cezalandırması beni dağidar etti. Darbe girişimiyle ilgili bana karşı yapılan suçlamalar mesnetsizdir ve siyasi amaçla yapılmış bir iftiradır. Hükümetin bir senedir masum vatandaşlarına reva gördüğü muamele Türkiye’yi demokrasi, hukuğun üstünlüğü ve temel özgürlükler mevzuunda dünyanın en geri ülkeleri kategorisine sürüklemektedir. 15 Temmuz’u hemen müteakip yaptığım, hadiseyi tam olarak incelemek ve darbe faillerini adalete teslim etmek için bağımsız bir uluslararası soruşturma komisyonu kurulması çağrımı yineliyorum ve böyle bir komisyon şayet beni suçlu bulursa kendi rızamla ülkeye dönme vaadimin arkasında duruyorum.

Hükümet niçin dünya liderlerini bana karşı yaptıkları suçlamalar mevzuunda ikna edemediklerini açıklamak yerine propaganda araçları haline getirdikleri medya organları aracılığıyla vatandaşları komplo teorileriyle aldatıyorlar. Ne yazık ki, bu korkunç olayla ilgili farklı tezleri duyamayan Türk halkı, nefret mesajları etrafında topluca harekete geçiriliyor. Şimdiye kadar Hizmet gönüllülerinin bir günah keçisi haline getirilmesi hadisesinin 20. yüzyılda faşist ve komünist totaliter rejimlerin belirli grupları günah keçisine dönüştürmesine ne kadar benzediğini çok az insan fark edebildi.

Demokrasi şiddete tevessül edilerek elde edilemez ve korunamaz. Siyasi liderler kendi vatandaşlarının temel insan haklarını çiğneyerek onlara zulmetse bile onların anti-demokratik yollarla alaşağı edilmesi tecviz edilemez. Kullandıkları metotlar ve mağdur ettikleri insan sayısı bakımından Türkiye tarihinde benzeri görülmemiş bir baskıya maruz kalmalarına rağmen, hiçbir Hizmet gönüllüsü zalimlere karşı bir yumruk bile sallamadılar. Her şeye rağmen haklarını alabilmek için hukuki ve barışçı yollarla gayret etmeye devam ediyorlar. Eğer bu manzara karşısında birileri hala onların hukuğun üstünlüğü, huzur ve barışa olan bağlılıklarından şüphe ediyorsa bu ancak önyargıdan kaynaklanan bir korluk ile izah edilebilir.

Ümidim odur ki Türk aydınları sesini yükseltip zulme uğrayan mağdurların hepsiyle dayanışma içinde olsunlar ve hukuk insanları siyasal baskılara aldırmayarak evrensel hukuk prensiplerinden taviz vermesinler. Cenab-ı Erhamurrahimin bizi bu karanlık dönemden bir an evvel çıkarsın ve bu mübarek vatanı huzur ve emniyet soluklanan günlere ulaştırsın.

Fethullah Gülen

OHAL’İ BİTİR!

Fethullah Gülen imzalı bir açıklama ile birlikte kendi açıklamasını da yayınlayan, “Ortak Değerler İçin İttifak” kurumu, Türkiye’de darbe girişimi sonrası başlayan ve muhalifleri hedef alan uygulamaların son bulması ve Fethullah Gülen’e yöneltilen darbeyi yönettiği iddialarına da son verilmesi çağrısında bulundu.

Kurum aradan bir yıl geçmesine rağmen Türk hükümetinin darbenin arkasında Fethullah Gülen’in olduğuna dair net kanıtlar ortaya koyamadığını ifade etti. Açıklamada Erdoğan yönetiminin Fethullah Gülen’i günah keçisi ilan ederken, binden fazla şirket ve yaklaşık 11 milyar dolarlık bir mal varlığına da el konduğunu belirtti. Son bir yılda Türkiye’de 55 bin 400 kişinin tutuklandığı, 150 bin kamu çalışanının işten atıldığı, 140 medya kurumunun kapatıldığı ve 260 gazetecinin hapse atıldığını hatırlatarak Türkiye’nin gazetecileri hapse gönderme konusunda lider ülke haline geldiği hatırlatıldı.

Açıklamanın sonunda ise Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’a “OHAL’i bitir” çağrısı yapıldı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]