Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Biyografi

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir? Zehra Taşkesenlioğlu kimdir? Mesleği ne, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Zehra Taşkesenlioğlu’nun hayatı ve biyografisi!

Suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, AKP'li isimler ve Saray'daki bürokratlara dair rüşvet ve yolsuzluk ağıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Peker'in iddiasında adı geçen Zehra Taşkesenlioğlu'nun biyografisi.

Suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’li isimler ve Saray’daki bürokratlara dair rüşvet ve yolsuzluk ağıyla ilgili paylaşımlarda bulundu.

Söz konusu rüşvet pazarlıklarının yazışmalarına dair görselleri paylaşan Peker, Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi üyesi Salih Orakcı’nın yolsuzluk ağını anlattı.

Peker, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve AKP Erzurum Milletvekili olan kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için “12 milyon TL rüşvet istediğini” iddia etti.

Peker’in iddialarının ardından AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun biyografisi merak konusu oldu.

1995 yılında Refah Partisi’nde il kadın kolları başkanı görevinde bulunan Milli Görüş geleneğinden gelen 24., 25. ve 27. dönem AKP milletvekili olarak seçilmiş ve hala görevinin başındadır.

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

Zehra Taşkesenlioğlu doğum tarihi : 1972 (Ebeveynler: Masar, Saide)

Zehra Taşkesenlioğlu kaç yaşında : 50 yaşında

Zehra Taşkesenlioğlu nereli : Erzurum

Zehra Taşkesenlioğlu mesleği ne : İş insanı, Siyasetçi, Ekonomist; Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesinde İktisat, Bahçeşehir Üniversitesinde Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. ABD’de başladığı doktora çalışmalarına devam etmektedir. İtalya LUISS ile Center for European Studies ortaklaşa düzenlediği Düzenleyici Etki Analizleri ve Düzenleyici Reformlar konusunda uzmanlık eğitimini 2010 yılında tamamladı.

İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliğini yürüten Taşkesenlioğlu aynı zamanda TOBB DEİK Türkiye Ruanda İş Konseyi Başkanlığını görevini de sürdürmektedir.

Birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra iş dünyası içinde önemli bir yere sahip olan MUSAİDın da farklı sektör kurullarında yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir.

Siyasi hayatına 1992 yılında Refah Partisinde başlayarak, AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etti. Bölgesel kalkınma, göç ve göç yönetimi, enerji politikası alanında çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi yayımlandı. ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Fas, Cezayir, Belçika, Macaristan, Bosna Hersek, Tanzanya, Uganda, Ruanda ve Sudan’da birçok eğitim ve projede yer aldı.
25 ve 26. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi.
Taşkesenlioğlu Ban; evli olup, çok iyi düzeyde İngilizce, Swahili (Afrika Dili) ve az düzeyde Fransızca bilmektedir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]