Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Ukrayna’nın da temsil edildiği IFLC Avustralya bu akşam MC TV’de!

Bu yıl 15. kez düzenlenen IFLC (Uluslararası Dil ve Kültür Festivali)’nin dünya turu Avustralya’dan başladı.

140 ülkeden başvuru yapan binlerce öğrenci arasından seçilen çocukların şarkı ve dans gösteriyle sahnelenen festival, bu yıl da 6 kıtada bir çok ülkeye misafir olacak.

DÜNYANIN RENKLERİ ÜMİT VERİYOR

Anneler Günü’ne denk gelen 14 Mayıs Pazar günü Melbourne kentinin en prestijli mekanı Melbourne Convention & Exhibition Centre’da düzenlenen festivalde Ukrayna’yı Uluslararası Meridyen Okulu 10. sınıf öğrencisi Artyom Pançenko temsil etti.

Ukrayna’nın da tanıtımın yapıldığı etkinliği 3 bin kişi izledi.

Avustralya’nın iş, sanat, spor, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşlarının medyatik simalarının da katılarak barış ve diyalog mesajları verdiği programda öğrencilerin sunduğu gösteriler sahnelendi.

HİCRAN ve ÜMİT BİRARADA

Türkiye’de yaşanan sürece atıf ile başlayan program boyunca salonu zaman zaman hüzün, zaman zaman da ümit ışıkları kapladı.

Her biri kendi ülkesindeki ses ve sahne performansının en iyisi olarak seçilen öğrencilerin kendi ülkelerinin sevilen şarkılarını seslendirdiği etkinlikte dans gösterileri de misafirleri coşturdu.

‘Sevgi Kahramanları’ adlı 11 dakikalık özel müzikal dans gösterisinde bir toplumun yıkılıp tekrar restore edilmesi sahnelendi.

SABRET GÖNÜL…

Romanya’dan David, Barış Manço’dan ‘Sabret Gönül’ü seslendirdi. Salonda duygu seline neden olan performans, Avustralya’daki Türklerin gönlüne su serpti.

Avustralyalı ünlü televizyon sunucusu George Donikian ile ülkenin en bilinen kanalı SBS’in sunucularından Manpreet Kaur Singh’nin sunuculuk görevini üstlendiği IFLC Avustralya programı bu akşam Türkiye saatiyle 21:00’de, Avrupa saatiyle 20:00’de MC TV, Merih FM, www.mceu.tv, www.merih.fm, MC TV iOS ve Android uygulamaları ile IFLC Youtube kanalında (youtube.com/intflc) izlenebilir.

IFLC Avustralya bu akşam MC TV ile birlikte aynı zamanda sitemizin manşetinden izlenebilir.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]