Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Müslümanlar Kadir Gecesi’ni birlikte ihya etti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaşayan Müslümanlar Kadir Gecesi’ni birlikte ihya etti. Kiev’deki en geniş katılımlı Kadir Gecesi etkinliği inşası devam eden Ar-Rahma camiinde gerçekleşti.

Toplu iftar ile başlayan Kadir Gecesi programı Kur’an tilaveti ve ilahilerle devam etti. Daha sonra camide yapılan törende Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim tarafından Kur’an okuma yarışmasında derece alan çocuklara sertifika ve çeşitli hediyeler verildi.

Müftü Tamim Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “Ar-Rahma camisinde geleneksel olarak Kadir Gecesi programı düzenledik. Kiev’deki bizim cemaatin özelliği çok uluslu olmasıdır. Onun için herkesi memnun etmeye çalışıyoruz. Burada yeni dostluklar kuruluyor ve birlikte Allah’a el açıyorlar. Burada cemaatle yapılan hayırlı işlerin, sevap ve bereketine nail olmayı umuyorlar.” dedi.

Ramazan’da Kur’an-ı Kerim ezberleyenlere ve iyi Kur’an-ı Kerim okuyanlara ödüllerini Kadir Gecesi çerçevesinde verdiklerini ifade eden Tamim, Ramazan süresince camide farklı milletlerin mutfaklarının yer aldığı iftarlar verildiğini söyledi.

Kadir Gecesi etkinliği dünyanın dört bir yanından gelmiş farklı milletlerden oluşan cemaatle kılınan teravih namazı ile son buldu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]