Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[DETAYLAR] Ukrayna Başsavcılığı: Cephanelik İHA saldırısıyla patlatıldı

Ukrayna’da Harkiv bölgesi Balakleya şehrin yakınında bulunan mühimmat deposu sabotaj sonucunda yerel saat ile gece saat 2:30 sularında patlatıldı.

Ukrayna askeri başsavcısı Anatoliy Matios yaptığı açıklamada patlamalar öncesi mühimmat deposu üzerinden İHA uçtuğunu bildirdi.

Matios: “Nöbet tutan birimlerinin ön soruşturma esnasında İHA motorun sesi duyulduğunu ve ardından patlamaların başladığı ortaya çıktı.” diye konuştu.

CEPHANELERDE NÖBETÇİ SAYISI ARTTIRILDI
Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak yaptığı açıklamada Balakleya şehrindeki mühimmat deposunda patlamalara ve yangına neden olan sabotaj sonrası ülke genelindeki bütün cephaneliklerde güvenliğin arttırıldığını bildirdi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Gennadiy Zubko ise yaptığı açıklamada hasar tespitin olay yerinin tamamen mayın ve patlayıcılardan temizlendikten sonrası yapılabileceğini söyledi.

YANGIN DEVAM EDİYOR
Ukrayna askeri başsavcısı Anatoliy Matios yaptığı açıklamada Balakleya şehrin yakındaki savunma bakanlığına ait mühimmat deposunda gece meydana patlamalar sonucunda çıkan yangının devam ettiğini kısa sürede söndürmenin mümkün olmadığını söyledi.

Matios: “Halihazırda patlamaların ara ara devam ettiği için yangının söndürülmesi henüz mümkün değil” dedi. Olay yerine Olağan Üstü Haller Servisi’nden 350 personel, onlarca araç yangınla mücadele ediyor.

BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Demiryolu seferleri şehrin istasyon merkezi üzerinden yapılamamakta, personel tahliye edildi ve yedek yolları kullanarak devam ediyor. Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre halkın tahliyesi için gerektiğinde ‘ukrzaliznıtsya’dan tren temin edileceğini bildirdi. Şu anda böyle bir talepte bulunmadı ve ‘ukrzaliznıtsya’ şimdilik sadece yangın söndürmek amaçlı trenlerini gönderdiğini ifade edildi.

Öte yandan uçuşların servisini sağlayan ‘ Ukraeroruh’ devlet şirketi mühimmat deposundaki patlama ve yangının devam ettiği gerekçesi ile geçici olarak Balakleya şehrin 40 km çapındaki çevresinde gökyüzünü uçuşlar için kapattı.

Balakliya kenti ve çevresinde yaşayan yaklaşık 20 bin kişinin tahliyesine başlandı.

Cephanelik Ukrayna’nın çatıştığı Rusya yanlısı gruplara 100 kilometre mesafede bulunuyor.

Silah deposunda, aralarında ağır silah ve füzelerin bulunduğu binlerce tonluk askeri mühimmat tutuluyordu.

Ukrayna ordusu silahların bulunduğu alanın 350 hektara yayıldığını açıkladı.

Depodaki harp malzemeleri çatışma bölgesindeki askeri birimlere takviyede kullanılıyor.

Aralık 2015’te de askeri tesisi ateşe verme girişimi olmuştu.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]