Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan, kötü şöhretli Rus uçaklarına neden talip oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Rusların henüz piyasaya sürmedikleri MC-21 yolcu uçağına talip olması sürpriz ile karşılandı.

Ruslar bugüne kadar yolcu uçağı üretiminde çok kötü şöhrete sahip.

Özellilke Yakovlev ve Tupolev serisi uçaklar dünyada en çok kaza yapan uçaklar arasında gösteriliyor.

Bu şöhreti silmeye çalışan Ruslar, Airbus ve Boeing ile rekabet edebilecek MC 21 üzerinde çalışıyor.

Henüz piyasaya çıkmayan bu uçaklara en son Erdoğan talip oldu. Rus yolcu uçaklarının üreticisi İrkut şirketi de, bazı Türk şirketlerle görüşme halinde olduklarını açıkladı.

Peki kim, neden niçin nasıl alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye`nin MC-21 tipi Rus yolcu uçaklarını alacağını söyledi ama kimin alacağını söylemedi.

Türkiye’de devlet uçaklarını bile THY aldığına göre herhalde THY alacak.

THY alacaksa ikinci olarak nasıl alacak sorusu akıllara geliyor. THY şu anda zararda. En son Türk Hava Yolları (THY) KAP’a finansal raporunu bildirdi. THY’nin bildirdiğine göre; 2016 yılındaki zarar 47.000.000 TL. Hatta THY en son aldığı 30 uçağı bile hangara çekti.

Hangarda bekleyen uçaklarla birlikte THY’nin elinde 48 uçak boş boş yatıyor. THY’nin hangarlarda yatan 48 uçağın zararının aylık 70 milyon dolar.

Bunca zararda olan ve elinde 48 tane boşta uçak bulunan THY peki neden bu uçakları satın alacak soru ise daha da merak uyandırıyor.

En son Varlık Fonuna devredilen THY Türkiye’nin en değerli şirketlerinden biri. Ancak AKP’nin partizan tutumu. Ticari olarak düşünülmeyen yatırımlar yüzünden sürekli değer kaybediyor. THY ayrıca bu yıl personeline de zam yapmadı.

Erdoğan’ın ısrarı ile en son 30 uçağını hangara çeken THY, Tunus’un devrik lideri Zeynel Abidin Bin Ali’nin VIP uçağını 78 milyon dolara satın aldı. AKP ve Sarayın Ruslarla pazarlık için ortaya attığı bu düşünce Türkiye’ye ne kadara mal olacağı merak ediliyor.

Samanyolu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]