Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Donetsk

Ukrayna’da, ayrılıkçı lider Zaharçenko’yu Donetsk’te öldürdüler

Su testisi su yolunda kırılır…

Ukrayna’nın doğusunda Donbas’ta ayrılıkçıların lideri Aleksandr Zaharçenko cipine yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda öldürüldü.

Ukrayna’yı bölmeye çalılan Rusya yanlısı ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) Rus yanlısı lideri Aleksander Zaharçenko, bölgenin başkenti Donetsk şehrinde “Separ” (ayrılık) kafe önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybetti.

42 yaşında, ülkesini bölerek kendi kendini devlet başkanı ilan eden sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin lideri Zaharçenko, Donetsk’te Puşkin Bulvarı üzerindeki “Separ” kafe yakınında bir patlama sonucu öldü.

SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILIR…

Sosyal ağlar Zaharçenko’nun ölüm haberi ardından çok sayıda paylaşım yapıldı: “Haber doğruysa, Zaharçenko hikayesinde şaşırtıcı bir şey yok. Asıl bu şekilde bitmezse garip olurdu. Ayrılıkçı,  ayrılık kafesininin önünde öldü. Su testisi su yolunda kırılır” yazıldı.

Yasalara aykırı olarak düzenlenen sözde “başkanlık seçimlerini” Kasım 2014’de kazanan Aleksandr Zaharçenko silahların gölgesinde sayılan oyların yüzde 75,5’ini almıştı. Zaharçenko’nun yemin törenini, Donetsk Müzik ve Drama Tiyatrosu’nda gerçekleşmişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]