Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna beş yıl içerisinde ordusunu modernize edecek

Ukrayna Savunma Bakanı Mihail Yejel, beş yıl içerisinde son teknoloji ile donatılmış yeni bir ordu oluşturacaklarını ifade etti. Mihail Yejel, söz konusu hedefin Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından konulduğunu belirtti. Yejel, bu çerçevede Ukrayna’nın Karadeniz’deki donanmasının da yeni gemilerle güçlendirileceğini belirtti. Ukrayna ordusunun gelişimin bir anda değil, adım adım güçlendirileceğini belirten Yejel, Sovyetlerden kalan eski teknolojiyi değiştireceklerini ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı verilerine göre, şu anda Ukrayna ordusunun yaklaşık yüzde 52’si profesyonel askerlerden oluşuyor. Hükümet, 2015 yılına kadar tamamen profesyonel ordu sistemine geçmeyi planlıyor. Sözleşmeli ordu için hazırlıkların yapıldığı ülkede, ordu mensuplarının aylıklarının arttırılması ve ücretsiz yüksek öğrenim imkânı sağlanması gibi bir dizi özendirme uygulamaları da gündemde.

Daha önce ‘turuncu devrim’ ile iktidara gelen batı yanlısı eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ve eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, 2010 yılına kadar orduyu profesyonelleştirmesini planlamıştı.

 

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]