Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[foto] Türkçevizyon Festivali’ne 20 ülkeden 100’e yakın sanatçı katılıyor

Denizli Valiliği, Belediyesi ve TRT işbirliğiyle düzenlenen 3. Türkçe Sözlü Müzik Festivali (Türkçevizyon) devam ediyor. 17 Haziran Cuma günü sona erecek festival için gelen 20 ülkeden 100’e yakın sanatçı arasında, 2011 Eurovision birincisi olan Azeri şarkıcılar Elder ve Nigar da bulunuyor.

Denizli Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde dün yapılan kortej yürüyüşüne; Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Makedonya, Kırım, Gagavuzya, Romanya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Yunanistan, Gürcistan, KKTC, Bulgaristan, Filistin, Suriye, Başkurdistan, Tataristan ve Altay’dan (Doğu Türkistan) gelen ekipler, ayrıca Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı ve Türkçevizyon TRT Festival Başkanı Süleyman Köksoy katıldı. Belediyeye kadar devam eden yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. 2011 Eurovision birincisi Azeri grup, kortejin sonuna kadar Türk bayrağı taşıdı.

Daha sonra Başkan Zolan, festival ekiplerini makamında kabul etti. Bütün katılımcılara teşekkürlerini bildiren Zolan, “Amacımız, Türkçemiz’i dünyanın her tarafında yaygın bir dil haline getirmektir. Herbirinizi burada en iyi şekilde ağırlayıp gönüllü Denizli elçisi yapmak istiyoruz. İnanıyorum ki kültürler arası diyaloğun gelişimine de katkı sağlamış olacağız.” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]