Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş DünyasıSpor

[BELGE] Doğutürk: TC Kiev Büyükelçiliği yüzünden annemin cenazesine gidemedim

İhbar hattımıza gelen bir mesajda, Atalay Doğutürk, TC Kiev Büyükelçiliği’nin görevini suiistimali nedeniyle annesinin cenazesine gidemediğini belirtti.

Ukrayna Haber Whatsapp ihbar hattına gelen mesajda Atalay DoğuTürk; “31 Temmuz’da annem vefat etti. Kiev’de işlerim kötü gitti. Cebimde bir lira bile kalmadığı bir anda annemin ölüm haberini aldım. Annemin ölüm kağıdını konsolosluğa ibraz ederek beni Türkiye’ye göndermelerini istedim.Bana, ‘kusura bakmayın biz size yardımcı olamayız’ cevabı verildi. Ne ilgilendiler, ne evraka baktılar. Türkiye Dışişleri Bakanlığı bu durumdaki vatandaşlara yardım etmeyin talimatı vermiş. Kale alınmadı derdim. Annemin cenazesine gidemedim. Vefat ettikten 15 gün sonra Türkiye’ye gidebildim” dedi.

Tek istediğinin tek yön bir uçak bileti olduğunu söyleyen Doğutürk, kendisinin Türkiye’ye gittiğinde nereye isterlerse oraya parayı yatırmayı de teklif ettiğini bildirdi.

“KANLA ALINAN ÜLKEDE KANSIZLIĞA HAYIR”

Doğutürk,“Ben, bugüne kadar cumhuriyetçi bir adamım Atatürkçü bir adamım. İlke ve inkılaplara sadık kalan bir birisiyim. Ben, futbol takımı tutar gibi parti tutan bir adam değilim. Tek istediğim kanla alınan bir ülkede kansızlığa hayır demek” şeklinde konuştu.

Annesi öldüğü için banka hesaplarına erişemeyen ve Ukrayna’da parasız kalan vatandaşa Kiev Büyükelçiliği yardımcı olmadığı gibi çok sıkı işbirliği içerisinde olduğu, THY, TİKA ve Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) gibi kurumlara da yönlendirip sorunu çözmemesi de dikkat çekti.

BU MEVZUATI YENİDEN HATIRLATIYORUZ!

Kiev Büyükelçiliği personelini UkraynaHaber.com olarak bir daha Dışişleri Bakanlığının Teşkilat Kanunu’nu okumalarını tavsiye ediyoruz. Gelecekte aşağıdaki hususlar ve daha önceki yaptıkları kayıt altına aldığımız hukuksuzluklar nedeniyle çeşitli mahkemelerde hesap vereceklerini hukuken başlarının ağrıyacağını hatırlatmakta da fayda görüyoruz.

Dışişleri Bakanlığının Teşkilat Kanunu’nda büyükelçi ve konsolosların görevleri sıralanırken daha ilk maddede şunlar yazılı;

“…Kuruldukları devlet nezdinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak ve menfaatlerini korumak.. , dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle yapılan her türlü ayrımcılık ile mücadele edilmesi…”

UKRAYNA HABER | KİEV – İSTİHBARAT SERVİSİ

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

Ukrayna’nın ilk Türkçe haber sitesi UkraynaHaber.com’a, kolay yoldan ulaşmak için; WhatsApp ve Viber uygulamasını kullanabilirsiniz.

Son dönemde revaçta olan “Vatandaş Gazeteciliği” kanallarından birisi olan WhatsApp ve Viber hattına muhabirimiz Yunus Erdoğdu’nun +38 063 665 65 25 (Ukrayna – Kiev) numarasına ulaşabilirsiniz.

WhatsApp’da direk olarak haber önerilerinizi, ihbarlarınızı ve düşüncelerinizi kolayca ulaştırabilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken karşılaştığınız olayları ya da şikâyetçi olduğunuz konuları video veya fotoğraf olarak kaydedip +380 63 665 65 25 numaralı WhatsApp Hattına yollamanız yeterli.

Haberlerinizi, ister isimli istediğiniz takdirde kaynağı gizli kalacak şekilde isimsiz yayınlıyoruz…

Gönderdiğiniz, belgeler, videolar ve fotoğraflar deneyimli muhabirimiz Yunus Erdoğdu tarafından değerlendirilip haberleştirilecektir.

Bize ulaşmak için aşağıdaki yollardan herhangi birini seçebilirsiniz:

Telefon: +38 063 665 65 25 numaralı WhatsApp ve Viber Hattı ile

E-Posta: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/ukraynahaber

Twitter: https://twitter.com/ukraynahaber

Youtube:  https://www.youtube.com/user/ukraynahaber

VK: http://vk.com/ukraynahaber

Hattımıza sadece hadiseleri değil, haber önerilerinizi de iletebilirsiniz.

“Gönüllü muhabir” olmak isteyen herkese sayfalarımız açık.

Görüşlerinizi, eleştirilerinizi, çevrenizde gördüğünüz, duyduğunuz haberleri, çektiğiniz fotoğrafları bize gönderin, www.UkraynaHaber.com’da ve sosyal ağlarda yayınlayalım.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]