Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Wikileaks’in kurucusu gözaltına alındı

İngiltere’nin başkenti Londra’da gözaltına alınan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın bugün Westminster Mahkemesine çıkarılması bekleniyor.

İngiliz basını, Assange’ın TSİ 11.30 sırasında Londra’daki bir polis merkezine kendi isteğiyle gittiğini, burada gözaltına alındığını ve birkaç saat içerisinde Londra’daki Westminster Mahkemesine çıkarılmasının beklendiğini bildiriyor. Assange’ın polis merkezine geleceğini ve saatini önceden bildirdiği kaydediliyor.

İsveç, tecavüzle suçlanan Assange için Avrupa çapında tutuklama emri çıkartmıştı. İngiliz polisi dün akşam, İsveçli yetkililerden ellerine tutuklama emrinin ulaştığı konusunda Assange’ın avukatı Mark Stephens’ı bilgilendirdi. Stephens müvekkilinin, hakkındaki suçlamaların ne olduğunu bilmek istediğini ve adını temize çıkarmak istediğini söyledi.

“ASSANGE’IN GÖZALTINA ALINMASI, GRUBU DURDURMAYACAK”

Wikileaks’in sözcüsü, sitenin kurucusu Julian Assange’ın gözaltına alınmasının, grubu durdurmayacağını söyledi.

Sözcü Kristinn Hrafnsson, “basın özgürlüğüne saldırı” olarak nitelendirdiği Assange’ın gözaltına alınmasının grubun faaliyetlerini durdurmayacağını kaydetti.

İngiltere polisi, WikiLeaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange’ın gözaltına alındığını bildirmişti.

Kristinn Hrafnsson gözaltına alınmadan önce Assange’ın zihinsel olarak ne durumda olduğu konusunda yorum yapmadı, ancak son 24 saat içinde kendisi ile temas halinde olduğunu söyledi.

İsveç, sızan gizli ABD diplomatik yazışmalarını sitesinde yayımlamayı sürdüren Avustralyalı 39 yaşındaki Assange hakkında, ağustos ayında İsveç’e yaptığı ziyaret sırasında 2 İsveçli kadına tecavüz ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklama emri çıkarmıştı.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]