Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hapisteki Turuncu lider, mahkum elbisesi giymek istemiyor

Rusya ile imzaladığı doğalgaz anlaşmaları nedeni ile 7 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko, hapishane yetkililerine yazdığı dilekçede mahkum elbisesi giymek istemediğini ve zorunlu çalışma şartlarını yerine getiremeyeceğini bildirdi.

Timoşenko, 2009’da Rusya ile imzaladığı doğalgaz anlaşmalarında ülkeyi zarara uğrattığı gerekçesi ile Ekim 2011’de 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İddiaya göre Timoşenko, Rusya ile ihtiyacından çok daha fazla doğalgaz alımı ve piyasa şartlarının üzerinde fiyata imza atmıştı. Kiev, fiyat indirimi ve alım miktarının azaltılması için çaba sarf ediyor.

“Hapishane kurallarının bir kısmına uymayı reddediyorum” diyen Timoşenko, “Buna zorunlu çalışma dahil. Benim bir işim zaten var. Ben Batkivşina partisinin başkanıyım.” açıklamasında bulundu. Timoşenko dilekçesinde, “Ben mahkum elbisesi de giymek istemiyorum” ifadeleri kullandı.

Timoşenko’nun hapis tutulduğu Harkov hapishanesinde tutukluların hücrelerinde sivil elbise giymelerine izin veriliyor. Ancak zorunlu olarak çalıştıkları hazır giyim atölyesinde ise mavi mahkum elbisesi giymeleri gerekiyor.
Ukrayna Hapishane Servisi Başkanı Oleksandr Lisitskov, Şubat ayında yaptığı açıklamada tüm mahkumların belirlenen kurumlarda çalışmak zorunda olduğunu, sadece yaşlı ve hastaların bundan muaf olabileceğini ifade etmişti.

Eski başbakanın sağlık nedeni ile çalışmak ve mahkum elbisesi giymekten kurtulabileceği kaydediliyor. Ağustos 2011’den bu yana dava süreci devam eden Turuncu devrim liderinin, yeni suçlardan mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]