Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk vatandaşı, Konsolosluğu’nu protesto için kendisini yaktı

Yurt dışındaki vatandaşların seslerini sağır sultan duydu Dışişleri Bakanlığı duymadı! İnsan yerine konulmadığını söyleyen Türk vatandaşı, Konsolosluk önünde kendisini yaktı.

Kazakistan yaşayan Türk vatandaşı Almatı Başkonsolosluğu’nu protesto etmek için konsolosluk önünde kendisini yaktı.

İsa Tümen adındaki 44 yaşındaki Türk vatandaşı, Konsoloslukta kendisine yardımcı olunmadığını iddia ederek böyle bir eylem gerçekleştirdiğini söyledi.

Sosyal medya platformu Facebook hesabında yaptığı paylaşımda, Türk Konsolosluğu’nun hiçbir konuda yardımcı olmadığını aynı zamanda konsoloslukta görevli güvenlik memurları tarafından da tehdit edildiğini yazan İsa Tümen, bu durumu protesto etmek için kendi kendini yaktığını belirtti.

Konsolosluktaki yetkililerin Türk vatandaşlarını insan yerine koymadıklarını ifade eden Tümen, ayrıca paylaştığı videoda: “Konsolosluk önünde kendimi yaktım. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu görsün. Herkes görsün burada zulüm var, zulüm zulüm…” şeklinde bağırarak yetkililerden yardım istedi.

İsa Tümen ayrıca daha önce yaptığı paylaşımda ise Konsoloslukta Türkiye vatandaşlarına yapılan yardımın sadece paralı işlerolduğunu ifade etmiş, hakkınızı savunduğunuz zaman ise polis tarafından tehdit edildiğini iddia etmişti.

VÜCUDUNUN YÜZDE 18’İ YANDI

Olayla ilgili olarak Almatı İçişleri Bakanlığı yetkilileri yaptığı açıklamada Türk vatandaşının konsoloslukta güvenlik memurları ile kavga ettiği ve bunun üzerine kendisini ateşe verdiği belirtildi.

Türk vatandaşının Almatı Konsolosluğuna girmek istemesine izin vermeyen güvenlik memurları ile tartıştığı daha sonra ise kendisini ateşe verdiği ifade edildi. Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin olaya anında müdahale ettiğinin vurgulandığı açıklamada Türk vatandaşının daha sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldığı vurgulandı.

Öte yandan hastaneden yapılan açıklamada ise yaralının yüz, baş, ense ve boyun kısımlarında vücudunun yüzde 18’inin yandığına dikkat çekilirken, tedavi odasında müşahede altında tutulduğu belirtildi. Yoğun bakıma alınmayan Türk vatandaşının tedavisine normal hasta bölümünde devam edeceği ifade edilirken, hastanın vücudunda orta dereceli yanık olduğuna dikkat çekildi.

STEP HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]