Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Türklerin kırmızı halıda ağırladığı, kırmızı bültenle aranan Kürt lideri Çekya serbest bıraktı

Çekya da Türkiye'yi takmadı!

Kırmızı bültenle aranırken Çekya’da yakalanan Demokratik Birlik Partisi (PYD)’nin eski eş başkanı Salih Müslim bugün mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Çekya basını, Müslim’in mahkemeye götürülme anını anbean görüntüledi. Başkent Prag’daki mahkeme binasına ağır silahlı özel tim ekipleri tarafından götürülen Müslim’in kelepçelenmesi dikkat çekti. Müslim, mahkeme binası önünde PYD destekçilerini selamladı.

Türkiye’de günlerdir tartışma konusu olan yakalanma hadisesinde Müslim’in mahkeme salonuna getirilmesiyle hakimin karar vermesi birkaç dakika bile sürmedi. Çekya mahkemesi Müslim’i serbest bırakma kararı aldı.

Türkiye’de ağırlaştırılmış cinayet ve devletin bütünlüğünü bozmak suçlarından aranan Müslim, Cumartesi günü Prag’da Türkiye’nin talebi üzerine gözaltına alınmıştı. Türkiye’nin Prag büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı mahkeme kararı ile ilgili Habertürk televizyonuna yaptığı açıklamada “Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki dostluk ilişkilerine sığmadığını” muhataplarına ileteceklerini ifade etti.

AB TOPRAKLARINDAN ÇIKMAYACAK
Çek basını, Salih Müslim’in salıverilme şartını açıkladı. Müslim’in avukatı Miroslav Krutina, gazetecilere ‘Mahkeme, Müslim’in AB topraklarından çıkmama şartıyla serbest bıraktığını’ söyledi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]