Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Sıbiga göreve başladı

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga 28 Eylül’de Ankara’daki görevine başladı.

Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Andriy Sıbiga, “Türk toprağına ayak bastım.Amacımız Ukrayna ile Türkiye arasında var olan güvenilir,dostluk ilişkilerini korumak ve daha da derinleştirmektir.” mesajını paylaştı.

Türk Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürü de, görevine başlayan Büyükelçi Andriy Sıbiga’yı telefonla arayarak tebrik etti.

Büyükelçilik mensuplarınca karşılanan Sıbiga’nın görevindeki bir diğer mesajı ise: “Stratejik ortaklığımız pratik sonuçlar ile kuvvetlendirilmelidir.” şeklinde oldu.

Andriy Sıbiga, 22 Ağustos tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği görevine atamıştı.

Andriy Sıbiga, 1975 yılında Ukrayna’nın Ternopil bölgesi Zboriv şehrinde dünyaya geldi. Lviv’deki İvan Franko Üniversitesi’nden mezun olan Sıbiga, uluslararası ilişkiler uzmanı, İngilizce tercümanı ve hukukçu kimliğine sahip.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nda 1997 yılından beri görev yapan Sıbiga, daha önce Ukrayna’nın Polonya Büyükelçiliğini yapmıştı. Ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi Başkanlığı yapan Sıbiga, konsolosluk hizmeti ve uluslararası hukuk meseleleri ile ilgileniyor. Andriy Sıbiga, İngilizce ve Lehçe biliyor.

 

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]