Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

MH17, Rus yapımı füzeyle düşürüldü

Temmuz 2014’te Hollanda’dan kalktıktan sonra Ukrayna’nın doğusunda Donbas’ta düşürülen Malezya Hava Yolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağı vuran Rus yapımı BUK füzesinin, Rusya’dan getirilen bir füze rampasından fırlatıldığı açıklandı.

Olayı inceleyen uluslararası araştırma komisyonundan Hollanda Başsavcısı Fred Westerbeke, füzenin Ukrayna’daki Rus yanlısı isyancıların elinde bulunan Pervomajsk köyündeki fırlatma rampasından atıldığını belirtti.

Westerbeke, füze rampasının , MH17 uçağının düşmesinden sonra Rusya’ya geri götürüldüğünü söyledi.

Araştırma komisyonu, füzenin Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından ateşlendiğine ilişkin yüzlerce bulgu elde edildiğini duyurdu.

MH17 uçağının düşürülmesi ile ilgili araştırma komisyonu sonuçları, Hollandalı Başsavcı tarafından Çarşamba günü, önce kurbanların yakınlarına açıklandı.

Beş ülkeden uzmanların yer aldığı komisyon, “uçağın düşürülmesinde sorumlu kim?” sorusuna cevap arıyor.

‘100 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ’
Hollandalı Başsavcı, MH17 uçağının düşürülmesinde kullanılan füzenin taşınması, kullanılması gibi konularda aktif rol üstlenen 100 kişinin görüntüleri bulunduğunu da açıkladı.

Komisyon Başkanı Westerbeke bu kişilerin kimliklerinin tespit edildiğini ve hakim karşısına çıkarılmalarını başaracaklarını söyledi.

Westerbeke, 100 kişinin uyduğu hakkında bilgi vermedi. Bu kişilerin doğrudan zanlı olmadığını belirten Başsavcı, füzenin ateşlenmesi konusunda emri kimin verdiğinin netlik kazanması gerektiğini vurguladı.
Westerbeke, görgü tanıklarına kendilerine başvurmaları çağrısı yaptı. Ukrayna Savcılığı da gönüllü olarak ifade verenlerin pişmanlık yasasından yararlanmasını sağlayacak.

BBC

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]