Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Odesa’da Hocalı’yı anma merasimi düzenlendi

Ukrayna’nın Odesa şehrinde Hocalı katliamını anma etkinliği düzenlendi. Programa Odesa bölgesi devlet idaresi yetkilileri, diplomatlar, Türk, Tatar, Yahudi, Alman, Filistin ve diğer halkların diaspora temsilcileri iştirak etti. Etkinlikte söz alan; Ukrayna- Azerbaycanlı Gençler Birliği Başkanı Anar Tahirov ve birliğin Odesa Bölgesi Teşkilat Başkanı Samire Eliyeva son iki asırda Ermenilerin, Azerbaycan topraklarında yürüttüğü işgal ve soykırım siyasetini tarihi belgelerle anlattı.

Anar Tahirov konuşmasında; “ 26 Şubat 1992’de Ermeni silahlı birlikleri Hocalı şehrinde; çocuk, kadın, ihtiyar ve genç demeden katliam yaptı.” dedi.

Merasime katılanlar Azerbaycan ve Ukrayna devlet televizyonunun birlikte hazırladığı, Karabağ belgeselini izledi.

Etkinlikte söz alan Türkiye’nin Odesa Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Melih Demirtaş ve diğer konuşmacılar aradan 21 yıl geçmesine rağmen dünya birliğinin böyle bir beşeri cinayete hukuki ve siyasi değer vermemesinin anlaşılmaz bir durum olduğu ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]