Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF’den Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık kredi

Uluslararası Para Fonu’nun yönetim kurulu Ukrayna’ya ekonomi politikasında reformlar yapılması ve yolsuzlukla mücadele şartlarına bağlı olarak 1 milyar dolarlık krediyi onayladı.

IMF Başkanı Christine Lagarde, Ukrayna’ya verilmesi kararlaştırılan yaklaşık 1 milyar dolar tutarındaki kredinin reformların uygulanması doğrultusunda kullanılmasının öngörüldüğünü ve ülkedeki konjonktürel canlanmanın bir işareti olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

BU YILIN İLK KREDİSİ
1 milyar dolarlık kredi, uzun yıllara yayılmış olan toplam 17,5 milyar dolarlık yardım programının bir parçası. Şu ana kadar Ukrayna’ya söz konusu yardım programından 7 milyar 620 milyon dolarlık kredi verildi. IMF kredisi, ekonomi politikasında reformlar yapılması ve yolsuzlukla mücadele şartlarına bağlandı.

Ancak IMF 2015’in Ağustos ayından bu yana kredi paketinden hiçbir dilimi serbest bırakmamış ve bunu yolsuzlukla mücadelede yol alınmaması ve talep edilen tasarruf programının uygulamaya konmaması ile gerekçelendirmişti.

KREDİ PARA POLİTİKALARINI DÜZENLEMEK İÇİN KULLANILACAK
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 1 milyar dolar tutarındaki kredinin para politikalarında istikrar sağlanması için kullanılacağını ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Öte yandan Ukrayna’nın doğusunda, çarşamba gece yarısı ateşkes yürürlüğe girdi. İlk etapta yedi gün sürmesi beklenen ateşkesin, kalıcı ateşkese dönüştürülmesi umut ediliyor.

Ukrayna’nın doğusundaki krizin patlak vermesinden bu yana ekonomide küçülme meydana geldi. Geçen yıl ülkenin Gayrisafi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) yüzde 10 oranında azalma gösterdi.

© Deutsche Welle Türkçe

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]