Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

[FOTO GALERİ] Shakhtar, Başakşehir’i 2-0 yenerek Avrupa kupalarına çıktı

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek Avrupa kupalarına gitme hakkı kazandı.

Avrupa kupalarında oynadığı 6. maçtan da galibiyet çıkaramayan, Medipol Başakşehir, her maçını deplasmanda oynayan Shakhtar Donetsk ile oynadığı ikinci maçı da kaybetti.

Medipol Başakşehir, söz konusu 6 maçta 4 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

KENDİ KALELERİNE GOL ATIYORLAR

Medipol Başakşehirli futbolcular, İstanbul’da olduğu gibi, rövanş maçında da ilk golü kendi kalesine attı.

İstanbul’da Sokol Cikalleshi’nin, Lviv’deki maçta da Joseph Attamah’ın ters vuruşları Shakhtar Donetsk’i 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.

SHAKHTAR DONETSK, TÜRK TAKIMLARINA “TERS” GELİYOR

Türk takımları, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’e karşı Avrupa kupalarında oynadığı 6 maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı.

Geçmiş sezonlarda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sivasspor ile eşleşen Ukrayna ekibi, Türkiye’deki maçı 3-0, evindeki karşılaşmayı da 2-0 kazanmıştı.

Shakhtar Donetsk, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe’nin rakibi oldu. Sarı-lacivertli takımla İstanbul’daki ilk maçta 0-0 berabere kalan Ukrayna temsilcisi, sahasındaki karşılaşmada rakibine 3-0 üstünlük kurarak play-off turuna yükselmişti.

Bu sezon Medipol Başakşehir ile eşleşen Shakhtar Donetsk, deplasmanda ve evinde kazanmayı başararak Türk takımları karşısındaki yenilmezliğini sürdürdü.

trt

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]